Werkcarroussel helpt jongeren naar vast werk

Via een intensief begeleide stage naar een vast contract, dat is de route die ROC Ter AA-studenten in de opleiding Servicemedewerker krijgen aangeboden. In de Werkcarroussel kunnen de studenten kennismaken met een bedrijf en het vak. Is dit geen match? Dan maken ze kennis met een volgend bedrijf. Deze aanpak moet ertoe leiden dat meer zoekende jongeren naar vast dienstverband toewerken.

Met name jongeren die zoekend waren op de middelbare school en daarna ook in hun vervolgopleiding, zien zichzelf niet snel in een bepaald beroep succesvol zijn. Door onbekendheid met het vakgebied en zijn of haar eigen capaciteiten, wordt de stap naar werk soms ervaren als een onmogelijke opgave.

Beroep ervaren

Door dit nieuwe initiatief, is het starten op een werkplek erg laagdrempelig. Huijbregts Groep ontvangt deze week als eerste bedrijf jongeren die op deze manier aan de bak gaan. Zien ze het werk zitten? Dan kunnen ze direct van start. In eerste instantie als stagiaire, begeleid door een medewerker van Huijbregts Groep. Als dit goed verloopt, krijgen de studenten naar verloop van tijd een dienstverband aangeboden. Zo wordt het perspectief op een diploma én een duurzaam arbeidsverband vergroot.

Werkcarroussel

Drie bedrijven maken deel uit van de eerste Werkcarroussel: Huijbregts Groep, Equest en Vescom. Hebben de studenten geen klik met het vak dat wordt beoefend op het eerste bedrijf? Dan gaan ze ervaring opdoen bij het volgende bedrijf. Twintig ‘stuwende’ bedrijven hebben al toegezegd deel uit te willen maken van de Werkcarroussel.

Ruimte om te leven

De Werkcarroussel vloeit voort uit het project ‘Ruimte om te leven’. Hierin hebben de gemeente Helmond en tachtig bedrijven, instellingen en verenigingen zich verenigd om de sociale tweedeling in de maatschappij tegen te gaan. Inwoners moeten de ruimte ervaren om volwaardig mee te doen.

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.