‘Werkgeluk’ in Brainport Human Campus in Helmond

De Brainport Human Campus in Helmond werd woensdag geopend. Jeroen Driessen van de campus en burgemeester Elly Blanksma brachten een toast uit op de missie van deze campus: een gastvrije plek bieden om professionals en organisaties samen te brengen, ‘werkgeluk’ te faciliteren, te verbinden en inspireren.

Naast Driessen Groep zijn er nog zo’n 30 andere organisaties gevestigd die zich aansluiten bij de visie van de campus. Een mix van organisaties uit het onderwijs, de overheid en het bedrijfsleven. “Andere campussen in de regio houden zich voornamelijk bezig met technologie en innovatie. Wij zijn een natuurlijke aanvulling daarop, Brainport Human Campus zorgt voor de menskant”, zei CEO Jeroen Driessen.

Burgemeester Blanksma, benadrukte het belang van de Brainport Human Campus voor de regio. “Met momenteel meer vacatures dan werkzoekenden en met de focus op ‘human capital’, is Brainport Human Campus een zeer welkome en passende aanvulling. Brainport Human Campus zorgt voor een balans tussen de focus op technologie in de regio en de uitdaging op de arbeidsmarkt voor onderwijs, zorg en welzijn”.

Rondleiding

Na het openingsmoment werden gasten in kleine groepjes rondgeleid over de campus, die uit vijf gebouwen bestaat. Zo konden de aanwezigen zelf ontdekken hoe Driessens droom ‘om een plek te creëren waar kennis en ervaring gedeeld worden’, werkelijkheid is geworden.

Op de campus is overal rekening gehouden met het creëren van ‘werkgeluk’. Er is veel groen en er zijn restaurants met gratis eten voor de huurders, theaterzalen, een koffiebar, vijver met strandje, kinderopvang en vergaderruimtes in thema’s die aansluiten bij de panden waarin ze gevestigd zijn. Er is momenteel een wachtlijst voor het huren van een kantoorruimte. De huidige capaciteit van 600 bewoners wordt in de nabije toekomst uitgebreid naar 1000. Vergaderen of een evenement organiseren op de Brainport Human Campus aan de Vlamovenweg 2 is ook mogelijk.

Foto: Een van de gethematiseerde werkplekken op de Brainport Human Campus, de ICT helpdesk.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *