Werkgevers in Helmond openen de deuren om nieuwsgierige werkzoekenden een kijkje in de keuken te geven.

De krapte op de arbeidsmarkt is historisch hoog. Ook veel werkgevers in Helmond hebben vacatures. Toch zijn er nog altijd veel mensen die niet op hun plek zitten of zelfs werkloos thuis zitten. “Het is zonde als talent verloren gaat. Daarom heb ik het initiatief genomen om de Nationale Werkbezoekdag te organiseren om zo de mismatch op de arbeidsmarkt te verkleinen”, aldus Pieter Vermeer van Stichting JobOn. Op 16 november – openen verspreid over Nederland – bijna 1000 werkgevers de deuren, ook in Helmond doen er organisaties mee. De organisaties bieden een netwerkgesprek zodat nieuwsgierige werkzoekenden, studenten, omscholers en bijvoorbeeld nieuwkomers uit Oekraïne vrijblijvend kunnen langskomen voor een netwerkgesprek.

Bedenker Pieter Vermeer legt uit dat dit evenement voor nieuwsgierige werkzoekenden is. “De Nationale Werkbezoekdag biedt hen een mooie gelegenheid om kennis te maken met nieuwe organisaties. En werkgevers komen makkelijker in contact met geïnteresseerden. Het draait om de kennismaking en het netwerken. Het is de 10e keer dat de dag plaatsvindt. Door de jaren heen vonden steeds meer bedrijven en werkzoekenden elkaar via deze opzet. Het blijkt een succesvolle formule.“ Vermeer is oprichter van Stichting JobOn, de initiatiefnemer van dit landelijke evenement. Wil je eens kijken bij de bouw, in de zorg, het onderwijs of een andere branche? Maak een afspraak voor een – online of fysiek – netwerkgesprek. De Werkbezoekdag is er voor werkgevers én werknemers, een unieke kans om elkaar te ontmoeten.

Voor werkgevers en werkzoekenden

Verspreid over het land doen organisaties mee aan de Nationale Werkbezoekdag 2022, dus ook in Helmond. “De NS, Schiphol en vele andere grote en ook kleine bedrijven maken hier graag een uur – of meer – tijd voor vrij. Het doel is om te netwerken, maar het kan gebeuren dat er een goede match ontstaat tussen een werkzoekende en een bedrijf. Momenteel is er een unieke situatie op de arbeidsmarkt. Op iedere 100 werkzoekenden zijn ruim 140  vacatures. Werkzoekenden kunnen op 16 november bij één van de bijna 1000 organisaties een kijkje in de keuken nemen, dit gebeurt op afspraak doordat de werkzoekende via de website van de werkbezoekdag een reservering maakt. “Een werkbezoek met een netwerkgesprek geeft inspiratie en nieuwe inzichten waardoor je kunt nadenken of je een stap wil maken in je loopbaan en bijvoorbeeld of je van baan en/of sector wil veranderen“, aldus Vermeer. Een netwerkafspraak – live of online – duurt ongeveer een uur.

De diversiteit een werkgevers die beschikbaar zijn voor een netwerkgesprek is enorm. ‘Van fietsenmaker tot financiële manager, allemaal enthousiaste vakprofessionals die het leuk vinden om iets over hun vak te vertellen”. Vermeer vult enthousiast aan: “De fietsenmaker krijgt bezoek van een 58-jarige werkzoekende die als kind altijd fietsenmaker wilde worden, maar die de afgelopen dertig jaar in de verzekeringswereld heeft gewerkt en nu vrijblijvend eens wil verkennen of hij toch nog zijn kinderdroom kan najagen en een carrière-switch kan maken richting fietsenmaker, geweldig toch!”.

Laatste zetje om switch te maken

Professionals werken mee om werkzoekenden vrijblijvend te informeren over hun organisatie en de branche waarin ze actief zijn. Het is niet nodig om concrete vacatures te hebben, het draait tijdens de Werkbezoekdag om netwerken. In Helmond doen er werkgevers mee, Mouris Administratie Support, Isolatie Subsidie & Advies.

Kracht van netwerken

Stichting JobOn is actief in Helmond en biedt met de Werkbezoekdag een extra steuntje in de rug voor werkzoekenden die hun baan zijn kwijt geraakt, een carrièreswitch overwegen of moeite hebben met netwerken. Pieter Vermeer: “Bij JobOn geloven we in de kracht van netwerken. Dat staat centraal bij alles wat we doen. We zien dagelijks dat dit resulteert in nieuwe kansen en het is altijd slim verder te kijken waar je met jouw talenten meer kansen op werk hebt, zeker nu in deze gekke tijd waarbij er in diverse sectoren een tekort aan personeel is en er toch nog altijd mensen in Helmond zijn die niet op hun plekken zitten.”

Kansen pakken op de Werkbezoekdag
De 10e editie van de Werkbezoekdag vindt plaats op 16 november 2022. Alle deelnemende professionals zijn te vinden op www.werkbezoekdag.nl en tot 16 november kunnen de nieuwsgierige werkzoekenden uit Helmond nog een netwerkgesprek inplannen.

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.