Werknemers De Klok willen leefbaar loon

Werknemers van De Klok Dranken, met onder meer een vestiging aan de Grasbeemd in Helmond, bieden dinsdagmiddag een petitie aan bij hun directie. Daarin vragen zij om een fatsoenlijke loonsverhoging. Jethro Warbroek, bestuurder FNV Handel: “Door de hoge inflatie is alles stukken duurder geworden in de winkels. Deze mensen willen net als iedereen hun boodschappen en rekeningen kunnen betalen.”

Het drankenbedrijf moet de medewerkers tegemoetkomen en compenseren voor de koopkracht die zij zijn kwijtgeraakt. Van de afspraken die zijn gemaakt voor de ‘dranken-cao’ kunnen zij niet leven. Dit gaat om slechts 5% salaris erbij in een jaar en € 40 bruto per maand. De leden van de FNV hebben hier dan ook massaal tegen gestemd.

Een leefbaar loonDe FNV eist een leefbaar loon voor alle medewerkers. De salarissen moeten voortaan in ieder geval meestijgen met de inflatie. Verder wil de vakbond dat er een minimumloon komt van € 14 bruto per uur.

Bijna een week lang gestaaktDe cao Drankenindustrie en Groothandel Dranken liep eind vorig jaar af. In januari is door honderden mensen bijna een week lang gestaakt. Bij Refresco leidde dit al tot een loonsverhoging van 10%. Warbroek: “Nu mag de rest van de drankenbedrijven water bij de wijn doen. Te beginnen met De Klok.”

Tweehonderd medewerkersBij De Klok Dranken werken zo’n tweehonderd mensen op locaties in Helmond, Almere, Groenlo, Groningen en Delfgauw (Pijnacker). Onder de sector-cao Drankenindustrie en Groothandel Dranken vallen 20.000 mensen die werken bij tientallen handelshuizen en industriële bedrijven, waar bijvoorbeeld drank in flesjes wordt gedaan.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *