De grote actie die landelijk is opgestart tegen het gaan roken van kinderen, heeft ook een vervolg gekregen in Brouwhuis. “Zien roken, doet roken”. Kinderen horen in een veilige en gezonde omgeving te kunnen spelen/sporten en daar horen natuurlijk ook rookvrije sport/speelplekken bij.

De gemeente wil het dan ook vanzelfsprekend maken, dat kinderen rookvrij op kunnen groeien. Maar buiten wordt vaak nog in het zicht van kinderen gerookt. Dit is bijvoorbeeld het geval in de speeltuin, het sportpark of bij een wijkhuis en dat is natuurlijk niet goed. Sporten en spelen, met sigaretten en sigaren in de buurt, dat is natuurlijk een heel slechte combinatie. Een rookvrije speeltuin, sportpark of wijkhuis, alsook de vele overige grote openbare ruimten, kunnen de kinderen beschermen tegen de verleiding om te gaan roken. Het voorkomt bovendien het bekende schadelijke meeroken en geeft het goede voorbeeld.

Bij  het Tienerhuis en Skatepark aan de Rivierensingel, heeft wethouder Cathalijne Dortmans  aan vice-voorzitter en beheerder Maarten Jansen in het kader van het rookvrije project, een  cheque  van € 1000,- uitgereikt. Hier had de vice-voorzitter, met de ontvangst van dit mooie geldbedrag,  al een doel voor de besteding in gedachten: aanleg en onderhoud in het park dat heel erg goed bezocht wordt.

Zij staan op het punt om de scholen in Brouwhuis een uitnodiging te sturen, om de kinderen te laten kennis maken met het Skatepark, in de maanden juni en juli. Ook  vroeg Maarten mij om  even te vermelden, dat ze ook nog vrijwilligers nodig hebben in het Tienerhuis en Skatepark. “We zijn zeer blij en ingenomen met de gift, die we hierbij hebben ontvangen,” zei Maarten Jansen. Bij gelegenheid van de ontvangst van dit mooie cadeau, kregen alle kinderen een lekker glaasje alcoholvrije verfrissing aangeboden. Ook heeft men een begin gemaakt, met de aanleg van een heus blote-voetenpad.

Wethouder Dortmans liet weten dat als er nog wijkhuizen en andere verenigingen zijn, die denken aan de rookvrije voorwaarden te voldoen, een aanvraag kunnen  indienen bij de gemeente, voor zo’n mooie cheque  van € 1000,-.

Tekst en Foto’s, Henk van Dijk

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Henk van Dijk

Henk van Dijk is de vaste fotograaf van DitisHelmond In zijn werkzame leven was hij tot aan zijn pensionering, grond en luchtfotograaf bij de Koninklijke Luchtmacht. Ook de vaste fotograaf van de Heemkundekring Helmont

Dit artikel heeft 1 reactie

  1. Avatar
    Ron Peters Reply

    Maarten Janssen is de vice-voorzitter en beheerder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *