De grote landelijke campagne voor een rookvrije generatie, heeft ook een vervolg gekregen in Helmond. Kinderen horen in een veilige en gezonde omgeving te kunnen spelen en sporten en daar horen natuurlijk ook rookvrije sport- en speelplekken bij.

De gemeente wil ervoor zorgen dat kinderen vanzelfsprekend rookvrij op kunnen groeien. Maar buiten wordt vaak nog in het zicht van kinderen gerookt. Dit is bijvoorbeeld het geval in de speeltuin, het sportpark of bij een wijkhuis en dat is natuurlijk niet goed. Een rookvrije speeltuin, sportpark of wijkhuis, alsook de vele overige grote openbare ruimten, kunnen de kinderen beschermen tegen de verleiding om te gaan roken. Het voorkomt bovendien het bekende schadelijke meeroken en geeft het goede voorbeeld.

Om dit alles een steuntje in de rug te geven, heeft wethouder Cathalijne Dortmans aan voorzitter Juliette van Schijndel van kinderboerderij en speeltuin De Velthoeve aan de Breitnerlaan, een cheque  van € 1000,- mogen overhandigen. De Velthoeve heeft het predicaat Rookvrij. Zij willen dit mooie bedrag besteden aan onderhoud en vernieuwingen binnen het park. Zij mogen echter nog niet open, omdat zij een combinatie hebben van dierentuin en speeltuin. Juliette is echter heel blij met de gift die ze hebben gekregen en ze hoopt dat ze snel open mogen en de kinderen weer mogen ontvangen. Dan is er weer leven in de kinderboerderij en speeltuin.

Tekst en Foto’s, Henk van Dijk

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Henk van Dijk

Henk van Dijk is de vaste fotograaf van DitisHelmond In zijn werkzame leven was hij tot aan zijn pensionering, grond en luchtfotograaf bij de Koninklijke Luchtmacht. Ook de vaste fotograaf van de Heemkundekring Helmont

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *