Wethouder Dortmans opent groene schoolplein Montessorischool

Vandaag, 27 februari was het meer dan druk op het schoolplein van de Montessorischool. Een grote geluidsbox stond te trillen door de muziek die over het hele plein dreunde. Veel ouders maar ook enkele opa’s en oma’s en buurtbewoners kwamen kijken wat er voor een feestje werd gevierd op de school. Zij keken wel een beetje vreemd op van die zeven, in gekleurde pakken, slingerende mensen aan de balken die midden op het schoolplein waren gemaakt.

De naam van dit plein werd nu Groene schoolplein genoemd. En terecht. Veel balken, voorzien van stevig touw, netten en ringen waren een echte survivalbaan geworden. De directrice, Anja Verschuren keek apetrots om zich heen naar de capriolen van de leerkrachten die deze dag in felgekleurde pakken waren gekleed. Het leek wel carnaval. Naast haar stond wethouder Dortmans die het plein officieel zou openen en glimlachend keek naar de reacties van de kinderen.

Toen het tijd was voor de opening nam de directrice even het woord en bedankte de mensen die het mogelijk maakten om zo’n mooi plein te realiseren en heette iedereen welkom waarna zij de microfoon aan de wethouder gaf. Die feliciteerde de school en de kinderen met zo’n mooi plein dat zeker veel gebruikt zou worden. Toen was het tijd voor de opening en met een mooie schaar knipte zij het gespannen lint door. Als klapper werd er voor het gebruik nog even een sportieve wedstrijd gespeeld door de leerkrachten. Toen was het weer tijd voor de gewone schoolprogramma’s maar in de pauze konden de leerlingen zelf aan de touwen, ringen en balken slingeren. Het is zeker een grote aanwinst voor de school….

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Met speciale dank aan directrice Anja Verschuren.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Hans Choufoer - Wijkreporter bij DitisHelmond. Geboren in Leiden. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk en zijn elke dag op pad in de wijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *