Wethouder Erik de Vries: ‘Helmond groeit!’

Erik de Vries is wethouder Centrumontwikkeling. Hij schrijft geregeld een column voor Dit Is Helmond over de ontwikkelingen in het centrum van Helmond.

Helmond groeit! In 2040 hebben we ongeveer 115.000 inwoners. Dat betekent dat onze stad verandert en dan met name in en rondom het centrum. Groei is geen doel op zich. Ik vind het heel belangrijk om de groei te benutten om de stad te versterken, economisch én sociaal. Het moet in ons Helmondse centrum nog fijner wonen, werken, ondernemen en recreëren worden. We willen groeien op een duurzame manier waarbij we zorgen dat iedereen kan blijven meedoen, rondkomen en vooruitkomen. Het gaat niet alleen om meer woningen en werkgelegenheid, maar ook om voorzieningen zoals gezondheidscentra, buurtcentra, zorg- en sportvoorzieningen en veel ruimte voor groen en water.

Als je vandaag op de fiets stapt richting ‘de stad’ zie je niet alleen steeds meer woningen gebouwd worden, maar bijvoorbeeld ook meer restaurants en groenvoorzieningen zoals het Burgemeester Geukerspark. Het centrum van Helmond is de afgelopen jaren al flink veranderd en het is nog lang niet klaar. Het gebied tussen Suytkade en Oranjekade wordt steeds meer een Centrum+. Een aantrekkelijke en levendige ontmoetingsplek voor iedereen. Met bijvoorbeeld meer woningen + werkplekken + bedrijvigheid + horeca + evenementen + culturele ontmoetingsplekken + groen en parken + speelplekken + activiteiten + leegstaande panden gevuld met lokale initiatieven + …

Op 24 september laten we deze ontwikkelingen in en rond het centrum graag aan onze inwoners zien. Tussen 11 en 16 uur vindt in het Burgemeester Geukerspark het evenement ‘samen maken we Helmond’ plaats. U kunt daar de plannen voor het centrum bekijken. De gemeente is aanwezig, maar ook allerlei maatschappelijke organisaties, bouwbedrijven, ondernemers en ontwikkelaars. We gaan graag in gesprek over de toekomst van ons centrum en nodigen u uit om elkaar te ontmoeten en samen van een hapje en een drankje te genieten. Het is op 24 september immers ook Burendag; daar sluiten we mooi bij aan. U bent van harte welkom!

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Gemeente Helmond afd. Persdesk

Bron: Gemeente Helmond afd. Communicatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *