Wethouder Erik de Vries over ‘So(m)bere feestdagen’

Erik de Vries is wethouder Centrumontwikkeling. Hij schrijft geregeld een column voor DitisHelmond over de ontwikkelingen in het centrum van Helmond.

Wat een nare herhaling van zetten! Net als vorig jaar gaan we net voor de feestdagen in lockdown. Alleen essentiële winkels zoals supermarkten en drogisterijen mogen open blijven. Verder is alles dicht, in elk geval tot half januari. Ons centrum is voor de derde keer in bijna twee jaar tijd vrijwel uitgestorven. Geen gezelligheid van het centrum in wintersfeer met een ijsbaan op de Markt. Geen vrolijk verlichte etalages, geen kerstfilm in de bioscoop en geen warme chocomel met slagroom in een café of restaurant. Een zware klap voor de ondernemers. Voor velen van hen is december immers de drukste maand met de meest omzet. Dat valt nu voor een groot deel weg. Een tegenvaller ook voor alle Helmonders die graag in het centrum komen om te winkelen of een hapje en een drankje te doen.

Steun

Zo zijn het voor het tweede jaar op rij sombere en ook sobere feestdagen. Als gemeente proberen we de ondernemers waar mogelijk te steunen. Bijvoorbeeld door grotere terrassen toe te staan en daar geen belasting over te heffen. Ik realiseer me dat dit slechts een druppel op een gloeiende plaat is. Toch vind ik het belangrijk om dat kleine beetje steun te kunnen bieden. Deze week ben ik zelf het centrum in gegaan om de ondernemers een hart onder de riem te steken. In de gesprekken die ik gevoerd heb, merk ik dat dit erg gewaardeerd wordt. Een klein gebaar kan veel goed doen. En alle beetjes helpen. Daarom roep ik u op om in de komende periode zo veel mogelijk bij lokale ondernemers te kopen. Veel winkeliers en horecaondernemers hebben een website of zijn online te vinden, ook wel via dewinkelvanhier.nl. Maak daar vooral gebruik van!

Rest mij nog u fijne feestdagen en een goed nieuwjaar te wensen. Laten we erop vertrouwen dat in de loop van het nieuwe jaar de beperkingen minder worden en het normale leven weer meer zijn loop kan nemen.

 

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *