Wethouder Erik de Vries: ‘Volle kracht vooruit met het centrum’

Erik de Vries is wethouder Centrumontwikkeling. Hij schrijft geregeld een column voor Dit Is Helmond over de ontwikkelingen in het centrum van Helmond.

Afgelopen week is het nieuwe college van Burgemeester en Wethouders geïnstalleerd. Ik mag daar opnieuw deel van uitmaken. En ook voor de komende vier jaar heb ik centrumontwikkeling in mijn portefeuille. Daar ben ik heel blij mee. In de afgelopen jaren hebben we al flinke stappen gezet in de richting van een levendig en compact centrum waar het goed wonen, werken, ondernemen en recreëren is. Denk aan de aanleg van het Burgemeester Geukerspark, de eerste stappen naar een autoluw centrum en de vele woningen die op dit moment in aanbouw zijn.

Ambitieakkoord
Maar we zijn er nog lang niet. In ons Ambitieakkoord hebben we opgenomen dat een levendig en sterk centrum van grote waarde is voor de aantrekkingskracht van onze stad. Een uitspraak waar ik voor 100% achter sta. We gaan dus verder op de ingeslagen weg. Dat betekent dat we blijven zoeken naar mogelijkheden om het centrum te vergroenen om te zorgen dat de stad op hete zomerdagen leefbaar blijft. En dat we het aantal auto’s in het centrum verder terugdringen. Minder ‘blik’ op straat maakt het centrum aantrekkelijker voor bezoekers. Natuurlijk houden we wel oog voor de bereikbaarheid van het centrum. Er blijven voldoende parkeerplaatsen beschikbaar in de parkeergarages Boscotondo, Doorneind en Elzas. Ook de woningbouw vraagt de komende jaren veel aandacht. Tot 2040 komen er in het centrum zo’n 10.000 nieuwe woningen bij. Een belangrijk uitgangspunt is dat er woningen komen in verschillende typen en prijsklassen. Mensen met een grote én een kleine beurs moeten de mogelijkheid hebben om in het centrum te wonen. Voor het stationsgebied werken we de komende tijd een visie uit. Daarbij kijken we ook naar de mogelijkheden van hoogbouw. Die hoogbouw moet wel passen bij de stedelijke schaal van Helmond, zeg ik daar meteen bij.

Kortom, er is nog genoeg te doen voor deze wethouder centrumontwikkeling! Bij alles wat we doen betrekken we graag de ondernemers, bewoners en andere organisaties. Ik kijk er naar uit om samen met u allen de komende jaren verder te bouwen aan ons Helmondse centrum!

 

 

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Dave Kornuijt

Dave Kornuijt redacteur bij DitisHelmond

Dit artikel heeft 1 reactie

 1. P.Koolen Reply

  Geachte redactie.
  Hierbij een reactie op uw artikel ” de wethouder aan het woord”
  Erg positief, maar een rondwandeling in het centrum is erg risicovol.
  Winkelend publiek, Horeca ondernemers, Terrasbezitters, kampen al jaren met fietsers, bromfietsers, tot scooters toe.
  Op een terras dient iedereen te genieten,normaal te winkelen etc.
  2 jaar geleden is er door Dit is Helmond een artikel geplaatst, Maar helaas is er nog niets veranderd. Indien hier niet wordt ingegrepen, is het wachten op ongelukken. Wil men de stad positief op de kaart zetten, is veiligheid prioriteit 1.
  Hopelijk kan de wethouder hier iets in betekenen,zodat we trots kunnen zijn op ons Hellemond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *