Wethouder Van den Waardenburg thuis met twee gezonde baby’s

Wethouder Gaby van den Waardenburg is weer thuis, samen met haar twee dochtertjes die op 15 december 2020 geboren werden. Op haar Facebookpagina vertelt de wethouder over de geboorte van Amélie en Vesper en de lange nasleep in het ziekenhuis.

“Omdat Amélie een aangeboren hartafwijking had die al bij de 20-weken echo was opgemerkt, vond de geboorte plaats in het Erasmus MC in Rotterdam. De planning was om de hartingreep voor het herstellen van de afwijking binnen 2 weken na de geboorte plaats te laten vinden. We (Gaby en haar partner Stijn Smeulders, red.)  hoopten voor het einde van 2020 thuis te zijn. Bij de geboorte bleek Amélie echter flink wat lichter dan voor de geboorte voorspeld was. Om het risico bij de hartingreep te verminderen, was het beter om haar eerst te laten groeien. Eerst 3 weken in Rotterdam en daarna 3 weken in Nijmegen.”

Op 27 januari ging Amélie terug naar Rotterdam en op 28 januari is de baby geopereerd. “Door een hartingreep van 8 uur heeft Amélie weer een volwaardig functionerend hartje gekregen”, legt de wethouder uit.

Ze roemt de Ronald McDonaldhuizen: “Daardoor konden we 9 weken lang dichtbij Amélie blijven én er voor Vesper zijn. Het herstel van Amélie na de ingreep ging goed. Elke dag verdwenen er infusen, kabeltjes en werd er medicatie afgebouwd. Amélie heeft in haar korte leventje enorm veel meegemaakt, maar doet het super goed. Ze krijgt nog elke dag meer energie en is een happy baby,” meldt een gelukkige Gaby van den Waardenburg op Facebook, waar ze ook een foto plaatste van de twee kleintjes.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *