Weverspark komende nachten afgesloten

De gemeente Helmond doet het Weverspark in ieder geval vanavond en morgenavond tussen 23 uur ’s avonds en 6 uur ’s ochtends op slot. Dit in verband met mogelijke ongeregeldheden.

Op social media gingen er berichten rond dat jongeren werden opgeroepen om in Helmond te komen rellen. De politie hield zaterdag rond 6.30 uur in zijn woning een jongen van 17 jaar aan voor opruiing. Hij wordt ervan verdacht verantwoordelijk te zijn voor oproepen op social media tot rellen in de binnenstad. Ook zou hij de oprichter zijn van een Instagramaccount waarop de laatste dagen weer veelvuldig werd opgeroepen tot ongeregeldheden. De jongen is meegenomen naar het bureau voor verder onderzoek. Er zijn meerdere mobiele telefoons in beslag genomen en die worden onderzocht.

“Dit gedrag tolereren we niet. We houden samen met onze partners (politie en Openbaar Ministerie) de situatie nauwlettend in de gaten en zullen optreden als dat nodig is”, zo meldt de gemeente.

Eerdere ongeregeldheden

Oproepen onder jongeren op social media leidden in Helmond eerder al tot ongeregeldheden. In juni leidde dat tot confrontaties tussen politie en jongeren waarbij met vuurwerk en stenen naar agenten werd gegooid. Niemand raakte gewond, wel werden zes jongeren aangehouden.

Politie en partners houden de situatie in de Helmondse binnenstad nauwlettend in de gaten. Toen de afgelopen dagen duidelijk werd dat er opnieuw opgeroepen werd tot rellen is dan ook direct een onderzoek gestart. Dat leidde uiteindelijk tot de aanhouding van de 17-jarige jongen. Het onderzoek loopt nog en meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten

Oproep

“Het mag duidelijk zijn dat dit soort gedrag in de Helmondse binnenstad niet wordt getolereerd.”De politie doet een oproep aan iedereen om zijn of haar gezond verstand te gebruiken en geen ongeregeldheden te veroorzaken. “Samen met de gemeente en Openbaar Ministerie staan we voor een veilige binnenstad. We zullen optreden als dat nodig is.”

Eind juni werden bij het Weverspark en aan het Advocaat Botsplein al camera’s opgehangen naar aanleiding van de noodverordening die eind juni werd afgekondigd vanwege aangekondigde rellen.

(Foto: Henk van Dijk)

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Ditisonzewijk.nl Paula van Hout

Eindredacteur DitisHelmond

Dit artikel heeft 1 reactie

  1. Avatar
    jeanne Reply

    Weet iemand waarom het nieuwe burgemeester Geukerspark nu weer omgewoeld is. Wat gaan ze daar bouwen ? Het was zo mooi aangelegd en nu……..???

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *