Een Whatsapppreventiegroep in elke wijk van de gemeente Helmond, dat is een wens die al jaren wordt geuit. Er zijn al vele WhatsApppreventiegroepen in Helmond, ze worden door de gemeente bijeengebracht op de website www.buurtpreventiehelmond.nl . Statistieken hebben aangetoond dat in wijken met een preventiegroep er 40% minder incidenten worden gemeld.

Ook in Brouwhuis gaat een Whatsapppreventiegroep van start. De voorbereidingen zijn al vergevorderd. Na enkele incidenten in Brouwhuis was de wens uitgesproken om ook daar een WhatsApppreventiegroep te starten. Op 28 februari gaat de groep online.

Beheerders

Deze week gaat de groep van start, toch zoekt men nog beheerders van de diverse wijkgroepen. Voor inwoners van Brouwhuis die meer inlichten willen, worden er speciale voorlichtingsavonden gepland. Bewoners krijgen daar nog een brief over, met de informatie van de data en de locaties. Wanneer inwoners moeite hebben met het aanmelden komen er ook nog speciale ‘hulp’-avonden om hen hierin te helpen.

Verandering in Data

in de video kon u horen dat er op 3 maart een bijeenkomst zou plaats vinden in gemeenschapshuis de Loop. Deze is komen te vervallen en zal plaats vinden op 19 maart 2020.

Team Ditisonzewijk-Helmond had een kort interview met een van de initiatiefnemers in Brouwhuis, Richard. Voor meer informatie zie het filmpje dat van het interview is gemaakt.

Informatie kan nu al worden gevraagd via e-mail:

werkgroepwhatsapppreventiebrouwhuis@gmail.com

 

 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Anja Donkers

Anja Donkers DitisHelmond Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *