Kerststad Helmond op zoek naar vrijwilligers

In navolging van het Geheim van de Kerstman, dat vorig jaar afgebroken werd vanwege corona, maakt de Stichting Kerststad Helmond van 8 tot en met 24 december een doorstart. Hiervoor is de organisatie op zoek naar vrijwilligers en stagiaires.

Twee  leegstaande winkelpanden in de Elzaspassage in het centrum van Helmond worden omgetoverd in een heus Huis van de Kerstman en een knutselkamer. In verschillende kamers ontvangen elfjes en natuurlijk, op sommige momenten, ook de Kerstman en mrs. Claus zelf iedereen die het Geheim van de Kerstman wil ontdekken. Bezoekers kunnen tijdens openingstijden van de winkels en kijkje komen nemen. Er is een keuken van Mrs Claus, een werkkamer, een kamer waar cadeautjes gemaakt worden, een postkantoor van de Kerstman en men kan stiekem binnen gluren in zijn slaapkamer. Naast het huis van de Kerstman wordt er ook voor amusement en entertainment in het centrum van Helmond gezorgd. Voor de jeugd en ouder wordt een knutselkamer ingericht.

Vrijwilligers

Om dit evenement tot een succes te maken is de organisatie naarstig op zoek naar vrijwilligers. Dit kunnen ook studenten zijn of leerlingen voor een maatschappelijke stage. Vrijwilligers kunnen als elf, sneeuwpop, kerstengel, kerstmeisje of een van de vele andere kerstfiguren een rol te vervullen in en rondom het huis van de Kerstman. Ze kunnen verkleed als elf, kinderen en/of ouderen helpen bij het knutselen in de knutselkamer van de Kerstman. Of bijvoorbeeld helpen met bijvoorbeeld op- of afbouwen van het decor, het spelen van kerstmuziek, zingen van kerstliedjes. Of voor het maken van leuke videofilmpjes. Handigheid met social media is welkom of om hand- en spandiensten te verrichten bij kleding verzorgen of kantinewerkzaamheden. Ook wordt gevraagd naar vrijwilligers, die, naast hun taak, studenten willen en kunnen begeleiden.

In een persoonlijk gesprek worden de wensen besproken. Ook komt er een instructiebijeenkomst op de locatie. Tijdens de  werkzaamheden wordt er gezorgd voor een hapje en drankje.

Op de website www.kerststadhelmond.nl staat allerlei informatie over het Huis van de Kerstman en een link om aan te melden.

Voor meer informatie kan men mailen naar  vrijwilliger@kerststadhelmond.nl, bellen of appen naar Otto Spierings  (coördinator vrijwilligers): 06 51 052 863

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *