Wie verdient de Carat Cultuurprijs

In december reikt Stichting Carat de tweejaarlijkse Carat Cultuurprijs 2022 uit. Personen en organisaties die zich inzetten voor de bevordering van kunst en cultuur in Helmond, kunnen tot 15 november aangemeld worden via de website van de stichting.

Kunst, cultuur en de Helmondse gemeenschap. De combinatie van deze drie aspecten vormt het hart van stichting Carat. Opgericht in 1991, zet Carat zich in om de cultuurparticipatie en cultuurbeleving van de inwoners én bezoekers van Helmond te stimuleren. Dat gebeurt door projecten op te zetten. Een voorbeeld hiervan zijn de muurschilderingen aan de Kasteeltuintunnel, Parkweg en op de bibliotheek.

Cultuurprijs en aanmoedigingsprijs
Sinds 2000 wordt elke twee jaar de Carat Cultuurprijs uitgereikt. De prijs bestaat uit een bronzen beeld van de Helmondse kunstenaar Willem van der Velden en een geldbedrag van 2.500 euro. Vanaf 2012 is ook de Carat Aanmoedigingsprijs in het leven geroepen voor veelbelovende initiatieven. Deze prijs bestaat uit een geldbedrag van 1.000 euro.

Winnaars uit het verleden
Twee jaar geleden ontving het HomeComputerMuseum de Carat Cultuurprijs. De aanmoedigingsprijs ging toen naar Waskracht. Andere winnaars uit het verleden zijn: SG Jan van Brabant, Mannenkoor Lambardi, Helmonds Muziek Corps en Rimbo Band, Stadsharmonie Phileutonia, Stichting Stadspromotie Helmond, EDAH museum , Stichting Artimond, Literair Café Helmond, het Slavisch Koor en Stichting Goeikes. De aanmoedigingsprijs ging eerder naar Stichting Lambertusconcerten, Voorleesbus Blikkie, Urban Matterz en Kunstroute warande.

Kandidaten aandragen
Inwoners van Helmond worden uitgenodigd om kandidaten voor te dragen voor de twaalfde Carat Cultuurprijs, uiteraard met een goede motivatie. Een belangrijke voorwaarde is dat uitsluitend verenigingen, stichtingen of personen zonder commerciële doelstelling in aanmerking komen voor de prijs. Op de website http://www.carat-helmond.nl/carat-cultuurprijs/ is het voordrachtformulier beschikbaar. Kandidaten kunnen aangedragen worden tot 15 november.

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Carat Concerten

Gratis Zondagconcerten in de Warande

Dit artikel heeft 1 reactie

  1. Theo Heller Reply

    Aangezien cultuur breder te interpreteren is dan alleen kunst gerelateerde zaken, mag die prijs van mij naar @DitisHelmond! Zijn gaan 100% voor het onder de aandacht brengen van de Helmondse cultuur!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *