Wijkhuis de Zonnesteen mikt op meer bezoekers

Wijkhuis de Zonnesteen in Helmond-Brouwhuis mikt op meer bezoekers. Daarom organiseert het wijkhuis meer en meer activiteiten, want meer momenten van gezelligheid betekent automatisch meer bezoekers. Vooral een prima uitkomst voor alleenstaanden en eenzame mensen, zo redeneert het beheerdersechtpaar Jessica en Jerry Lans. Wat dat betreft pakt het echtpaar, geholpen door hun kinderen, het goed aan, zo ondervond ook wijkreporter Hans Choufoer.

Regelmatig organiseert het wijkhuis bijeenkomsten met de buurtbewoners en vrijwilligers om samen te bekijken wat er zoal nóg beter kan in de Zonnesteen. En natuurlijk welke nieuwe activiteiten er bedacht kunnen worden. Zo is er meerdere keren per jaar de ouderenlunch en elke derde zondag van de maand is er het zogenaamde ‘koffiemoment’. Bovendien kun je op de vrijdag meedoen aan de bordspelavond.

Stropdassenavond

Direct bij binnenkomst was ik al verbaasd. Aan de bar zaten namelijk enkele bezoekers met hun stropdas vastgebonden aan diezelfde bar. Ook stond er op een tafel een grote tas gevuld met stropdassen. Voor hen stonden wat glazen fris en er werd vaak naar de klok gekeken. Volgens Jessica was ik middenin de zogenaamde ‘stropdassenavond’ beland. “De bedoeling is dat gasten zo snel mogelijk hun glas leegdrinken”, aldus Jessica. “Probeer dat maar eens terwijl je met je stropdas aan de bar zit vastgeketend.”

Feestdagen

Ook in de feestmaand december staat de Zonnesteen bol van de activiteiten. Zoals het Pietenbezoek en activiteiten gericht op de Kerstdagen. Wil je weten wat er zoal op het programma staat bij het wijkhuis, bekijk hier de activiteitenagenda.

Verslag en foto’s: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Hans Choufoer - Redactie

Hans Choufoer - Wijkreporter bij DitisHelmond. Geboren in Leiden. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk en zijn elke dag op pad in de wijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *