Wilhelminaschool in actie voor Missie 538

Twee jonge meisjes met kanker in één klas? Nee, dat hebben ze in het Prinses Máxima Centrum nog niet eerder meegemaakt. Die twijfelachtige eer is aan de Wilhelminaschool uit Helmond. Zowel Fenna als Mick uit groep 5b is onder behandeling bij het Máxima voor een vorm van deze verschrikkelijke ziekte. Een ziekte die niet alleen het kind, maar zeker ook het gezin, de familie en vrienden, maar ook de klas en de docenten raakt. Want is kanker eigenlijk besmettelijk? En wat kan je kinderen wel of niet vertellen? Wat doe je als kinderen gaan wijzen of lachen en hoe ga je om met verdriet?

Fenna en Mick zitten nog volop in hun behandelingen. Fenna (9) heeft acute lymfatische leukemie, Mick (8) een hersentumor. Beiden hebben al een hele weg bewandeld (operaties, bestralingen etc.) en krijgen nu chemotherapie. Tussendoor gaan ze naar school, mits ze zich goed genoeg voelen. Maar de bijwerkingen van alle behandelingen zijn behoorlijk heftig en de lange termijngevolgen van bijvoorbeeld bestralingen en chemo ook. Dit moet anders kunnen!

Missie 538

Radio 538 voert in de week van 19 t/m 23 december actie om geld op te halen voor het Prinses Máxima Centrum: Missie 538! Het doel is om een zo groot mogelijk bedrag op te halen voor speciale clean rooms. Daarin kunnen afweercellen van kinderen met kanker worden geprogrammeerd om kanker aan te vallen. Zo wordt de overlevingskans vergroot, met minder schade op de lange termijn. Superbelangrijk dus! Toen de ouders van Mick en Fenna de school benaderden om de missie als school te steunen, twijfelde de Wilhelmina geen moment.

5 donateurs voor groep 5 en 538!

De school vraagt elke leerling 5 donateurs te vinden die een bijdrage leveren aan Missie 538. Elke donatie is welkom. Voel jij je na het lezen ook geroepen een bijdrage te leveren? Ga naar 538.nl/missie-538 (volledige link: https://www.starteenactievoormissie538.nl/actie/wilhelminaschool) en steun de actie van Mick en Fenna. Samen kunnen we echt iets doen voor Fenna, Mick en al die andere kinderen.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *