Winkelcentrum de Bus komt met paasactie

In deze bijzonder lastige tijd vonden de ondernemers van Winkelcentrum de Bus het niet gepast om een paasevenement op te zetten in het winkelcentrum, maar zij willen Pasen ook niet ongemerkt voorbij laten gaan.

“Niet alleen voor ouderen, maar ook voor jonge kinderen is deze coronaperiode een lastige tijd waarin ze continu worden geconfronteerd met maatregelen terwijl ze juist onbezorgd kind zouden moeten zijn”, laten de ondernemers weten. “Er is ook voor kinderen veel niet mogelijk. Een behoorlijk aantal kinderen verveelden zich buiten schooltijd en hadden het idee om te gaan hangen en duidelijk aanwezig zijn in ons overdekte winkelcentrum.”

In samenwerking met de LEVgroep, die vaak aanwezig zijn in het winkelcentrum om met de kinderen te praten, hebben deze kinderen nu andere bezigheden en hangen ze niet meer steeds in ons winkelcentrum.

Waardering kinderen

Om te laten zien dat de ondernemers de samenwerking met de kinderen waarderen, maar ook om iets leuks te doen waardoor ze corona even vergeten, willen zij zoveel mogelijk kinderen in het lentezonnetje zetten vlak voor Pasen. Op diverse lagere scholen in de wijk zijn er kleurplaten uitgedeeld namens Winkelcentrum de Bus. School verspreid deze kleurplaten onder alle leerlingen. De kinderen kunnen de kleurplaten op school of thuis inkleuren.

Om er nog een leerzaam spelelement aan toe te voegen, hebben ze in Winkelcentrum de Bus een aantal letters opgehangen die samen een woord vormen. Dat woord vullen de kinderen in op hun kleurplaat, die ze inleveren in de speciale brievenbus op het plein. Op vrijdagavond 23 maart zullen we de kleurplaten ophangen en de prijswinnaars trekken. De prijswinnaars winnen een traktatie voor de hele klas. “Bijna alle scholen waren erg enthousiast over deze actie en hebben hun samenwerking toegezegd.”

Natuurlijk liggen er voor kinderen, die op andere scholen zitten, ook kleurplaten klaar en maken zij net zo goed kans om voor hun hele klas een heerlijke traktatie te winnen.

Daarnaast willen de ondernemers alle klassen van deze scholen die niet hebben gewonnen, ook een kleine traktatie geven om iedereen even corona te doen vergeten en als bedankje voor de samenwerking met ons als ondernemers en de LEV groep.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Toon van de Wijk - Redactie

Toon van de Wijk "de Toon van de Wijk"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *