Winterwandeling op Brouwhuissche Heide met IVN Helmond

Op zondag 4 december om 14:00 uur houdt het IVN een doorstapwandeling door de bossen van de Brouwhuissche Heide.

In dit seizoen is de lucht fris, vogelgeluiden klinken helder en een stevige boswandeling verkwikt lijf en leden. We wandelen door de lanen en bospaadjes in het noordelijk deel van de bossen. Onderweg steken een kleine zandverstuiving over en letten we op sporen van dieren. We zullen zeker de wissels en prenten van reeën tegenkomen en komen ook op verschillende plekken de holen van bosmuizen vinden. Als het meezit vinden we ook de bijzondere citroenstrookzwam en de redelijk zeldzame en prachtige roze kaaszwam.

De Brouwhuissche Heide is het bos tussen Helmond en Vlierden. In de crisisjaren van de vorige eeuw is het stuifzandgebied beplant met grove dennen. Tegenwoordig is het bos een afwisseling van naaldhout, loofhout en gemengde complexen. Goed wandelschoeisel is aanbevolen, de wandeling heeft een lengte van circa 5 kilometer en duurt ongeveer 2 uur.

Het verzamelpunt is aan Biesdeel; 100 meter over het spoor, voorbij Van Iersel Compost (Helmondsingel 131). Deelname is gratis. Opgave vooraf niet nodig. Niet geschikt voor rolstoelhouders.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door IVN Helmond

Het IVN is het Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid. Overal in het land bestaan lokale IVN-afdelingen die zijn aangesloten bij de landelijke vereniging. De vereniging organiseert activiteiten die schoonheid van de natuur te laten ervaren. Het streven daarbij is het stimuleren van plezier, verwondering en aandacht, betrokkenheid, zorg en verantwoordelijkheid voor natuur en milieu. Het IVN wil het natuur- en milieubesef bevorderen in de breedste zin van het woord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *