Wisselend succes bij eerste test Polaris

Afgelopen zaterdag was de eerste serieuze test voor zowel de vrouwen als de mannen van Volleybal Club Polaris. Heren 1, zelf uitkomend in de Tweede divisie, speelden tegen Tweede en Eerste divisie-teams. De vrouwen daarentegen hadden, door winst in de regionale beker vorig jaar, de kans om zich te meten met teams uit de Tweede Divisie.

In Maastricht ging het voor de Polaris-mannen van een leien dakje. Met een smalle selectie, Steff de Vries is geblesseerd, trad nieuwe trainer Jaap van Bussel fris het nieuwe seizoen tegemoet. Trivos uit Nijmegen werd als eerste met degelijk spel eenvoudig verslagen; 15-25 en 17-25. Vervolgens was de Helmondse formatie ook tegen Atak’55 uit Waspikveel sterker; 25-19 en 25-14. De laatste wedstrijd, tegen Eerstedivisionist Jokers, was een formaliteit. Beide teams waren namelijk al door naar de volgende ronde. Desalniettemin lieten de Maastrichtenaren zien dat ze graag wilden winnen. En ze deden dat dan ook overtuigend; 19-25 en 12-25. Het vervolg van het bekertoernooi is in de herfstvakantie op 21 oktober. Helaas zullen dan een aantal spelers op vakantie zijn.

Volgende week start Heren 1 de competitie om 15.00 uur in en tegen Tilburg.

Vrouwen 1: een ervaring rijker maar een illusie armer

Bij de vrouwen werd het een dappere maar ongelijke strijd tegen teams die een divisie hoger uitkomen dan de vernieuwde ploeg van Ellen van Bree. Vanuit dames 2 waren nieuwkomers Eva Remmen, Amy van der Kant, Joëlle Frijters en Anouk Vorselaars van de partij. Ook Milou de Kort, die overkomt van Hajraa, was erbij. Voor al deze dames was het een goede oefencampagne.

Ondanks goede fases werden de drie wedstrijden verloren tegen resp. VCE/PSV Eindhoven (22-25 en 17-25), Hovoc Horst (22-25 en 16-25) en Olympia Panningen (22-25 en 20-25). Passend en aanvallend kwam Polaris op de big points tekort. Coach Ellen van Bree weet nu waarop getraind moet worden.

Op 23 september om 19.00 uur beginnen de vrouwen aan de competitie. Ze beginnen in sporthal ‘t Hout met een thuiswedstrijd tegen Set Up uit Meerlo.

[Verslag en foto’s: VC Polaris, foto’s van Dames 1]

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Ivo Mikkers - Redactie

Ivo Mikkers Redactie ondersteuning DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *