Woning Maaslaan dicht na drugsvondst

Op 1 september sloot burgemeester Blanksma van Helmond een woning aan de Maaslaan voor vier maanden. In de woning vond de politie een handelshoeveelheid hard- en softdrugs. De sluiting maakt een einde aan de verboden situatie ter bescherming van de openbare orde en het  woon- en leefklimaat.

 De politie rapporteerde haar bevindingen aan de burgemeester van Helmond. Op basis van de feiten en omstandigheden besloot de burgemeester tot de tijdelijke sluiting. Er zijn geen bijzondere omstandigheden om af te zien van tijdelijke sluiting.

 Samenwerken tegen druggerelateerde criminaliteit

De politie, gemeente, Belastingdienst, Openbaar Ministerie en andere diensten werken samen aan een veilige en leefbare binnenstad. De grootschalige aanpak tegen druggerelateerde criminaliteit en ondermijning is daar onderdeel van. De politie onderzocht op 8 juli 2021 de woning aan de Maaslaan. Zij trof bij het doorzoeken daarvan een hoeveelheid harddrugs van: 14,65 gram cocaïne, 450 ml GHB, 30,47 gram heroïne, 129 XTC tabletten en 7,38 gram amfetamine aan en een hoeveelheid softdrugs van: 604,93 gram hennep en 5,32 hasj. Daarnaast werden er voorwerpen aangetroffen die wijzen op professionele drugshandel.

(Anoniem) melden van verdachte zaken helpt

Meldingen van ondernemers en inwoners helpen bij de aanpak van criminaliteit. Ondernemers en inwoners die verdachte situaties zien of het vermoeden dat er in hun buurt criminele activiteiten plaatsvinden, kunnen dat melden bij de politie via 0900 88 44. Melden kan ook via Meld Misdaad Anoniem: 0800 70 00. Dit is het onafhankelijke meldpunt waar ondernemers en inwoners anoniem informatie kunnen geven over criminaliteit.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Liam Toll - Redactie

Liam Toll volgt namens DitisHelmond de Helmondse politiek, schrijft verhalen en houdt interviews voor de nieuwsuitzendingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *