Woning Nieuwveld en schuur Berkendonk 3 maanden dicht na drugsvondst

Op 1 november sloot burgemeester Blanksma van Helmond een woning aan het Nieuwveld en een schuur aan de Berkendonk. Beide panden zijn voor drie maanden gesloten. In de panden trof de politie softdrugs aan. De sluitingen maken een einde aan de verboden situatie. Dit beschermt de openbare orde en het ondernemers- en leefklimaat.

De politie rapporteerde haar bevindingen aan de burgemeester van Helmond. Op basis van de feiten en omstandigheden besloot de burgemeester tot de tijdelijke sluiting. Er zijn geen bijzondere omstandigheden om af te zien van tijdelijke sluiting.

De politie trof in beide panden hennepplanten aan
De politie stelde op 20 september een onderzoek in bij de woning aan het Nieuwveld. Zij trof bij het doorzoeken van de woning een hennepkwekerij aan met in totaal 401 hennepplanten. Op 20 september stelde de politie ook een onderzoek in bij de schuur aan de Berkendonk. Hier trof de politie 1350 gram hennep aan en 65 hennepplanten. Daarnaast werden in beide panden goederen en stoffen aangetroffen die gerelateerd kunnen worden aan de kweek van hennepplanten.

(Anoniem) melden van verdachte zaken helpt
Meldingen van ondernemers en inwoners helpen bij de aanpak van criminaliteit. Ondernemers en inwoners die verdachte situaties zien of het vermoeden dat er in hun buurt criminele activiteiten plaatsvinden, kunnen dat melden bij de politie via 0900 88 44. Melden kan ook via Meld Misdaad Anoniem: 0800 70 00. Dit is het onafhankelijke meldpunt waar ondernemers en inwoners anoniem informatie kunnen geven over criminaliteit.

Damoclesbeleid
De burgemeester is bevoegd bestuursdwang toe te passen wanneer in woningen of lokalen (dan wel in of bij woningen of lokalen en daarbij behorende erven) verdovende middelen worden verkocht, afgeleverd, verstrekt of aanwezig zijn. Dat betekent dat de burgemeester een woning of lokaal en daarbij behorende erven mag sluiten en (indien aanwezig) een exploitatievergunning mag intrekken. Dat komt voort uit de ‘Beleidsregel handhavingsprotocol Opiumwet 13b Helmond 2021’ (Damoclesbeleid). De beleidsregel kwam tot stand met inachtneming van de uitgangspunten van het landelijke drugsbeleid en in samenspraak met het Openbaar Ministerie en de politie. Samen zetten zij zich in voor een harde aanpak van handel in verdovende middelen.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Anneke von Reth - van den Braak - Redactie

DitisHelmond medewerker: social-media strategist

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.