Woning Schootense Dreef dicht na drugsvondst

Vandaag, woensdag 17 mei, sloot burgemeester Blanksma van Helmond een woning aan de Schootense Dreef. In het pand trof de politie een flinke partij hard- en softdrugs aan.  Het pand blijft vier maanden lang op slot.

De politie stelde op 10 april 2023 al een onderzoek in bij de woning aan de Schootense Dreef. Zij trof in het pand ruim 4 kilo hasj, circa 1600 gram henneptoppen en 32,5 xtc-tabletten aan. Daarnaast troffen de agenten in de woning voorwerpen aan die duiden op professionele drugshandel.

(Anoniem) melden van verdachte zaken helpt

Meldingen van ondernemers en inwoners helpen bij de aanpak van criminaliteit. Zie je een verdachte situatie of heb je het vermoeden dat er in jouw buurt criminele activiteiten plaatsvinden, meld dat dan aan de politie via 0900 88 44. Melden kan ook via Meld Misdaad Anoniem: 0800 70 00. Dit is het onafhankelijke meldpunt waar je anoniem informatie kunt geven over criminaliteit.

Damoclesbeleid

De burgemeester is bevoegd bestuursdwang toe te passen wanneer in woningen of lokalen (dan wel in of bij woningen of lokalen en daarbij behorende erven) verdovende middelen worden verkocht, afgeleverd, verstrekt of aanwezig zijn. Dat betekent dat de burgemeester tot sluiting kan overgaan en (indien aanwezig) een exploitatievergunning mag intrekken. Dat staat in de ‘Beleidsregel handhavingsprotocol Opiumwet 13b Helmond 2021’, het zogenaamde ‘Damoclesbeleid’. De beleidsregel leunt op de uitgangspunten van het landelijke drugsbeleid en is opgesteld in samenspraak met het Openbaar Ministerie en de politie. Samen zetten zij zich in voor een harde aanpak van handel in verdovende middelen.

Gemeente Helmond 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Fee van Riet - Redactie

Redactie DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *