Optreden Wood88 live te horen én te zien bij Dit is Helmond

Het Dit is Helmond-radioprogramma Linda’s Hit Dossier heeft deze zaterdag een primeur: een liveoptreden in de studio én tegelijk een livestream op de Facebookpagina van de omroep. De band die de spits afbijt is de Helmondse coverband Wood88. De hele uitzending duurt van 12.00 tot 15.00 uur, de eerste twee uur kun je ook live meekijken op onze Facebookpagina.

Drie uur lang is Wood88 zaterdag te beluisteren, vanaf het podium in de Dit is Helmond studio. Het eerste uur staat in het teken van het ontstaan van de band en de verhalen eromheen. Het tweede uur kun je een vol uur genieten van een liveoptreden van Wood88. In het derde uur delen de bandleden hun favoriete hits met de luisteraar.

Uniek bij ons radiostation

Dat een liveoptreden in de studio bijzonder is voor Dit is Helmond Radio, had presentatrice Linda van de Mortel niet meteen door toen ze de plannen indiende. Het leek haar vooral leuk en mooi om het lokale talent uit Helmond in de schijnwerpers te zetten. “Er zijn namelijk veel talenten, maar we horen er te weinig van”, aldus Linda. “Dat komt omdat de grotere namen alle aandacht opeisen.” Linda wil hier verandering in brengen en deze bands een podium geven om bekendheid te vergaren. “Ik hoop dat Dit is Helmond Radio en mijn programma hieraan kunnen bijdragen.”

Technische snufjes

Een podium opzetten gaat niet zomaar. Daarom heeft onze technische dienst overuren gemaakt, om ervoor te zorgen dat alles vlekkeloos verloopt. De stage staat klaar, het is alleen een kwestie van soundchecken en testen. Wiljon van Melis, een van onze technici, vindt het concept geweldig en hoopt met zijn ondersteuning een bijdrage te kunnen leveren. “Onze zender heeft een breed luisterpubliek, van jong tot oud. Het is juist mooi om een diversiteit aan livemuziek aan te bieden, vooral voor een stad als Helmond”, zegt Wiljon.

Live op Facebook

Na het opbouwen bleek er plek over te zijn voor een camera. Door een snelle schakeling tussen de band en de programmamaker kun je de uitzending zaterdag niet alleen op de radio horen, maar ook zíen op de Facebookpagina van Dit is Helmond. En later kun je het optreden nog eens bekijken op ons YouTube-kanaal. De radio-uitzending start om 12.00 uur, de eerste twee uur kun je live meekijken op onze Facebookpagina. Het liveoptreden vindt plaats tussen 13.00 en 14.00 uur.

Elke maand een band

Het is de bedoeling dat er elke maand een andere band op ons podium staat. Wood88 bijt zaterdag de spits af. Maar we zijn nog steeds op zoek naar andere bands. Speel jij in een band, ben je een zanger(es), heb je talent en kom je uit Helmond of omgeving? En wil je wel eens op het Dit is Helmond podium staan? Stuur dan een e-mail naar lindashitdossier@ditishelmond.nl en wie weet sta jij binnenkort wel geprogrammeerd bij de lokale omroep.

Dit is Helmond Radio is te beluisteren in Helmond op de 107.2 FM; Asten en Someren op de 107.6 FM, of gewoon via www.ditishelmond.nl en onze socials.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Jason Gerritsen

DitisHelmond medewerker: video-journalist - IT ondersteuning Gepassioneerd, enthousiast, gedreven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *