World Press Photo blijft komende vier jaar in Helmond

Helmond, 26 november 2022

WORLD PRESS PHOTO BLIJFT KOMENDE 4 JAAR IN HELMOND

Ondanks de weerbarstige omstandigheden van de eerste twee edities in 2020 en 2022 wist World Press Photo Helmond een ijzersterke indruk achter te laten. De Cacaofabriek kondigt dan ook een derde editie aan en creëert zelfs een meerjarig perspectief met support van vertrouwde en vaste nieuwe partners. ‘We leven in lastige tijden en kunnen dit soort grote events enkel realiseren wanneer we daar samen de schouders onder zetten. Dankzij een stevige samenwerking met lokale onderwijspartners en Driessen Groep kunnen we dit project de komende vier jaar verder verdiepen en verankeren in de stad,’ zo maakt Jochem Otten (directeur De Cacaofabriek) bekend. Begin 2023 zal de wereldse tentoonstelling weer te zien zijn op het oorspronkelijke honk, in de expositieruimte van De Cacaofabriek.

‘World Press Photo Helmond heeft zich tot nu toe getoond als inspirerende aanjager van bewust burgerschap en maatschappelijke betrokkenheid, met name in het publieke veld,’ aldus Julienne Tullemans (programmeur expo De Cacaofabriek). Ze doelt hiermee op de vele kinderen en jongeren die actief betrokken zijn bij eerdere edities, het speciale programma voor ouderen wat in 2022 samen met Lang Leve Cultuur werd uitgerold en de betekenisvolle gesprekken die op uitnodiging van Driessen Groep werden gevoerd tussen professionals uit het publieke veld. ‘Dat deze inzet gezien is en gekoesterd wordt is het grootste compliment. Door samen door te bouwen komt er in de organisatie meer routine, waardoor ruimte ontstaat om de inhoud te verdiepen en de impact te vergroten’.

Toekomstige generaties
Naast Stichting Openbare Basisscholen Helmond, onderwijspartner van het eerste uur, hebben ook de OMO Scholengroep, Jan van Brabant College, Hogeschool de Kempel (pabo) en ROC ter Aa aangegeven voor de komende 4 jaar partner te worden van World Press Photo Helmond. Marvin Corneille ontwikkelde voor de Helmondse expositie als cultuurbegeleider bij Stichting Openbare Basisscholen Helmond het bijpassende educatietraject ‘Blik op de wereld’. ‘Ik kijk ernaar uit om samen met de andere onderwijsinstellingen te bouwen aan een doorgaande leerlijn die past bij de betreffende opleiding of student, zodat we in allerlei vormen werken aan bewust burgerschap bij toekomstige generaties’. Ook Driessen Groep stapt in als vaste partner. De familie van bedrijven maakt werkgeluk mogelijk voor zoveel mogelijk mensen werkzaam binnen de overheid, het onderwijs en de zorg in onze regio. “Het mooie van deze foto’s is dat ze je eerst raken in je hart, waardoor daarna ook je hersenen aan het werk gezet worden,” aldus Jeroen Driessen (directeur Driessen Groep). Dankzij de maatschappelijke betrokkenheid en het cultureel ondernemerschap van deze partners blijft het mogelijk om de toegang gratis te houden voor stad en regio.

Uniek in Nederland
De aanpak in Helmond is ook bij World Press Photo Foundation niet onopgemerkt gebleven. ‘Ik voelde echt het enthousiasme en de opwinding van iedereen over dit evenement en het was geweldig om te zien hoe betrokken de community was. Ik kijk ernaar uit om de tentoonstelling volgend jaar weer in Helmond te zien, met opnieuw een reeks opmerkelijke verhalen die hopelijk mensen inspireren om te stoppen, na te denken, te voelen en te doen!’ aldus Marika Cukrowski (Exhibitions Manager and Curator World Press Photo Foundation).

De expositie wordt officieel geopend op vrijdag 20 januari 2023 om 17.00 uur. Daarna is de expositie gedurende vier weken dagelijks te zien.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door De Cacaofabriek

De Culturele Hotspot. Kom en Geniet Van Muziek, Kunst, Film en Lekker Eten! Popmuziek ervaren · Zaal huren · Eten in de brasserie · Films bekijken · Exposities bekijken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.