XXL-locatie in Helmond voor boosterprikken

Vóór de jaarwisseling komen ruim 3 miljoen 60-plussers en zorgmedewerkers met patiëntencontact in aanmerking voor de booster in de zevende maand na de laatste vaccinatie of recente coronabesmetting. De teller staat einde van deze week op 700.000 prikken. Eind van de maand op ruim 3 miljoen. Om het prikvolume op te voeren opent de GGD verspreid over het land 9 XXL-locaties. Een ervan is in Helmond.

Vanaf januari kan iedereen, in de zevende maand na vaccinatie of besmetting, een boostervaccinatie halen. Er wordt uitgenodigd van oud naar jong. Dit schrijft minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) vrijdag aan de Tweede Kamer. De effectiviteit van de in Nederland gebruikte COVID-19 vaccins is op dit moment nog steeds hoog.

De komende weken schaalt de GGD met behulp van onder andere Defensie het prikvolume op. Deze week worden er ruim 150.000 boosters gezet, volgende week 350.000 en vanaf de week erna is de capaciteit 700.000 prikken. Dat blijft zo tot in maart. De 60-plussers en zorgmedewerkers komen, in de volgorde van oud naar jong en zo veel mogelijk in de 7e maand na vaccinatie of besmetting, aan de beurt. Vanaf januari komt de groep onder de 60 jaar, ook van oud naar jong, in aanmerking voor de booster.

XXL-locaties

De XXL-locaties komen in Amsterdam, Rijswijk, Emmen, Assen, Breda, Eindhoven, Maastricht, Helmond en Leeuwarden. In dunbevolktere gebieden worden kleinere locaties geopend zodat de reisafstand naar de priklocaties zo kort mogelijk is. Verder komen er nog 9 extra locaties bovenop de huidige 70 priklocaties

Hulpaanbod

De opschaling van de boostercampagne doet het RIVM en de GGD met verschillende partijen, zoals studenten, oud-verpleegkundigen, en dierenartsen. Mensen en organisaties die willen helpen kunnen zich melden bij de GGD. Binnen enkele dagen kan dit via de website ggdreservisten.nl. De GGD GHOR brengt alles in kaart en zal het aanbod matchen met de regionale GGD’en waar capaciteit nodig is.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *