Zaaien tijdens open tuindag bij Stadstuin Helmond

Wil jij ook weten hoe je plantjes kunt zaaien? Bij Stadstuin Helmond kunnen kinderen op zondag 21 mei hun eigen culinaire zaaipotje maken tijdens de eerste open tuindag.

Heb jij ooit zaadjes gezien die op authentieke wijze zijn gezaaid? En dan niet de zaadjes uit zakjes van het tuincentrum, maar de zaadjes van echte oude rassen en gewassen? Tijdens de open tuindag laten de vrijwilligers van Stadstuin Helmond een klein sprankeltje achter de schermen zien van deze zaaitechnieken. Ook zijn de poorten van de akker open en kun je een kijkje nemen op de akker. Kinderen, maar ook de jeugd van vroeger, kunnen hun eigen culinaire zaaipotje maken.
Mocht je op zondag 21 mei verhinderd zijn, dan kun je tot en met oktober/november elke derde zondag van de maand op de Stadstuin terecht tijdens een open tuindag met verschillende thema’s.

Wil je ook eens komen kijken hoe je moet zaaien? Je kunt van 13.00-17.00 uur terecht op Meanderlaan 6 in Helmond Brouwhuis.

Vrijwilligers in de tuin

Stadstuin Helmond is op zoek naar vrijwilligers. Ze zoeken vooral mensen voor in de akker die het leuk vinden om mee te helpen met zaaien, plantjes zetten, onkruid wieden, kortom voor alle voorkomende werkzaamheden. Ook voor het onderhoud van de entree en mensen die het leuk vinden om kinderactiviteiten op te zetten, worden vrijwilligers gevraagd. Lijkt het je leuk, kom dan langs bij de Stadstuin of stuur een e-mail.

Foto: Nicole van de Rijt

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Anja Donkers - Redactie

Anja Donkers DitisHelmond Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *