Zandsculptuurevenement Plezand in de Elzas Passage

Het eerste evenement sinds lange tijd in de Elzas Passage is een feit. Van 10 tot en met 18 juli wordt er het zandsculptuurevenement Plezand gehouden. Tien sportclubs gaan er de uitdaging aan om voor hun club 500 euro te winnen. De teams gaan binnen 10 dagen proberen om hun sport te verbeelden in een zo mooi en creatief mogelijke zandsculptuur.

Verschillende professionals geven tips om de teams vooruit te helpen. Een vakjury beoordeelt de sculpturen op creativiteit, techniek en eindresultaat . De jury bestaat uit  Judith van de Rijt, Paul Senders en Tahné Kleijn.

Initiatiefnemer is beeldhouwer André van Veghel. Als project maakt hij met zijn cursisten ook regelmatig zandsculpturen. Hij bedacht dat het leuk zou zijn om in de Elzas Passage aan de slag te gaan. “Die kan ’s avonds en ’s nachts veilig op slot. Overdag profiteren winkeliers van de extra bezoekers en sportclubs kunnen na corona ook wel een extra zakcentje gebruiken.”

Kruiwagens

Het zijn de cursisten van Van Veghel zelf die de bouwers gaan coachen. Het speciale rivierzand dat wordt gebruikt voor zandsculpturen, wordt door de sportclubs zelf 9 juli ’s avonds met beschikbare kruiwagens naar hun plek gebracht. Vanaf 8 juli kan gewerkt worden aan de zandsculptuur en zondag 18 juli is de prijsuitreiking. Het prijzengeld wordt beschikbaar gesteld door de winkeliers. Het beste team kan zich dan de allereerste winnaar van de Plezand challenge noemen en een bedrag van 500 euro aan de clubkas toevoegen.

Er zijn maar weinig plaatsen beschikbaar. Sportclubs die het erop durven te wagen kunnen zich hier aanmelden.

Hans Deelen aan het werk (Foto: André van Veghel) 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *