Ziggo in regio Helmond stapt over op digitale radio

Ziggo in de regio Helmond maakt op 29 maart de overstap van analoge naar digitale radio via de kabel. Op dit moment luistert al zo’n 95 procent van de Nederlanders radio op een andere manier dan analoog via de kabel. Na deze regio is heel Nederland omgeschakeld naar digitale radio, meldt Ziggo.

Mensen die moeite hebben om van analoog naar digitaal over te schakelen krijgen hulp van Ziggo. Overstappen op digitale radio kan op twee manieren: via de tv/mediabox of via de Digitale radio-ontvanger. Via de mediabox of tv (modellen na 2010) is er geen aanpassing vereist. Klanten die via de Digitale radio-ontvanger willen luisteren, kunnen deze via Ziggo of een elektronicawinkel aanschaffen. Zij die via de ether willen luisteren, hebben hiervoor een FM-antenne nodig en die een radio zonder FM-antenne hebben, kunnen deze gratis via de website van Ziggo bestellen of ophalen in de winkels van Vodafone en Ziggo.

Radio omschakelen naar digitaal

Ziggogebruikers worden in elke regio ruim van tevoren geïnformeerd over het moment van omschakeling. Ze kunnen zelf controleren of ze al digitaal radioluisteren. Alle informatie die ze nodig hebben voor het omschakelen is te vinden op ziggo.nl/luisterdigitaal.

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.