Ziggo voorziet 38.000 huishoudens van gigabit-internet
Ziggo biedt vanaf vandaag gigabit-internet aan bijna 38.000 huishoudens en bedrijfspanden in Helmond. Downloadsnelheden tot 1 gigabit per seconde zijn vanaf nu mogelijk in de gemeente. In totaal voorziet Ziggo met deze nieuwste aansluiting meer dan 3 miljoen Nederlandse huishoudens en bedrijven van gigabitsnelheden.

Het netwerk van Ziggo is de afgelopen tijd verbeterd door slimme technologie. Daardoor was het niet nodig om de straten open te breken. De 1 Gbps downloadsnelheden zijn dan ook per direct beschikbaar.

Netwerk investeringen

Afgelopen tijd werd het kabelnetwerk van Helmond en omgeving technisch voorbereid op gigabit-internet. Monteurs plaatsten bij huisaansluitingen meer dan 68.139 nieuwe connectoren en vervingen ruim 6360 aansluitkabels in 3634 straatkasten. Bij elkaar meer dan 7 kilometer nieuwe netwerkbekabeling in straatkasten en wijkcentrales. Dankzij al deze vernieuwingen wordt supersnel internet niet per straat of wijk beschikbaar, maar schakelt Ziggo in één keer hele steden of regio’s tegelijk aan.

Signaal 97% via glasvezel

Het vaste netwerk van Ziggo is een hybride netwerk dat bestaat uit glasvezel en coax. De weg die het internet signaal van het datacenter naar een huisaansluiting aflegt, verloopt over het Ziggo-netwerk voor gemiddeld 97% via glasvezel. Alleen het laatste deel, van de wijk tot in de huiskamer, gaat via de coaxkabel.

 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Austeja Jonikate - Redactie

Ik ben Austeja en ik kom uit Helmond. Ik studeer journalistiek in Utrecht en ik ben een van de nieuwe aanwinsten van DitisHelmond.nl.

Dit artikel heeft 1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *