Zoektocht naar je verborgen verleden in de bieb

Snuffelen in de geschiedenis van de eigen familie. Het televisieprogramma ‘Verborgen Verleden’ heeft stamboomonderzoek ontzettend populair gemaakt. Ben je nou zelf op zoek naar het verhaal van je voorouders en heb je vragen over je stamboom, afkomst of familiegegevens, kom dan zaterdag naar de bibliotheek in Helmond.

De Nederlandse Genealogische Vereniging organiseert dan een stamboomcafé. Experts helpen je tussen 11.00-13.00 uur in je zoektocht naar je eigen verborgen verleden. Iedereen is welkom, een lidmaatschap van de bibliotheek is dus niet nodig.

Ervaren stamboomonderzoekers laten zien hoe en waar je op het internet handig kunt zoeken naar gegevens over familieleden. Ze wijzen de weg naar notariële aktes en het kadaster. Waar je op moet letten in originele stukken. Verder tonen medewerkers het nut van invoer van de gegevens in een computerprogramma, zowel voor Windows als voor Mac. Denk je nog na of je jouw familiegeschiedenis wil presenteren op internet of in een boek?  Ook bij die keuze kunnen de onderzoekers adviseren.

Neem gegevens mee

Als je nog een begin moet maken met het onderzoek breng dan in elk geval de gegevens van ouders en grootouders mee, en eventueel trouwboekjes en bidprentjes. Met een beetje geluk ga je naar huis met de namen van je voorouders uit de Franse tijd.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Toon van de Wijk - Redactie

Toon van de Wijk "de Toon van de Wijk"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *