Zoektocht naar nieuw Helmonds stadsbestuur duurt voort

Informateur Frits Lintmeijer heeft de afgelopen weken op verzoek van GroenLinks Helmond de eerste verkennende gesprekken gevoerd om een nieuw stadsbestuur te vormen. In een brief geeft hij een update met betrekking tot de stand van zaken en concludeert hij ‘dat de puzzel nog niet is gelegd’. Gesprekken met en tussen de drie grootste partijen (GroenLinks, VVD en Helder Helmond) hebben nog niet tot overeenstemming geleid. Volgens Lintmeijer zijn er aanvullende gesprekken nodig waarbij dan ook meerdere fracties kunnen worden betrokken.

Uit de gesprekken tot nu toe blijkt dat veel partijen binnen de Helmondse politiek een stabiel bestuur en voortzetting van het huidige beleid erg belangrijk vinden. Daarnaast maken partijen zich enorme zorgen over de tweedeling op het gebied van inkomen, gezondheid en maatschappelijk welbevinden. Ook de kloof tussen inwoners en politiek baart de twaalf partijen enorme zorgen.

Zoekrichtingen

Volgens informateur Lintmeijer zijn er in tweede instantie gesprekken gevoerd met VVD en Helder Helmond in het bijzijn van een vertegenwoordiging van GroenLinks. Doel was om te kijken of daar kansen lagen om een college te kunnen vormen dat recht doet aan de verkiezingsuitslag. Lintmeijer constateert in zijn brief dat daar nog flinke politieke verschillen liggen.

Dat heeft ervoor gezorgd dat er aanvullende gesprekken nodig zijn. Die gesprekken zijn deze week. Bij die tweede zoekrichting worden, volgens Lintmeijer, meerdere fracties  betrokken.

(Foto: Henk van Dijk)

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Henk Klarenbeek - Redactie

Henk Klarenbeek Afd. Redactie Politiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.