Zomerse Sportinstuif met Jibb+

Jibb+ Zomerse Sportinstuif is onderdeel van het landelijke JOGG-programma ‘Zomer van de Gezonde Jeugd’. Gedurende de zomervakantie vraagt JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht) samen met gemeenten en partners aanacht voor een toekomst waarin iedereen gezond kan opgroeien. Want een gezonde toekomst begint bij een gezonde jeugd. JOGG-gemeente Helmond doet ook mee door middel van de Jibb+ Zomerse Sportinstuif. Ter promotie van de Zomer van de Gezonde Jeugd geeft JOGG ambassadeur Ingrid Jansen een dansworkshop op maandag 13 juli.

In de eerste week van de zomervakantie (13 t/m 17 juli) organiseert Jibb+ op vier verschillende locaties in Helmond leuke sport- en spelactiviteiten. Iedere dag een ander thema en voor alle basisschoolkinderen in Helmond. De vier locaties zijn H.A.C (sportpark Molenven), Mulo Baseball, Sportpark Brandevoort en Swift. De volgende thema’s komen voorbij: Zeskamp, Sport & Spel, Urban en Krachtpatserdag. Op vrijdag is er op alle locaties de Finaledag. De dag is opgedeeld in twee dagdelen, de ochtend van 10:00 – 12:00 uur en de middag van 13:00 – 15:00 uur. Per dagdeel doen 30-40 kinderen mee.

De locatie en indeling van de thema’s is te vinden op website: https://jibbplus.nl/2020/06/01/doe-mee-met-de-zomerse-sportinstuif-van-jibb/

Dansworkshop 

Op maandag 13 juli geeft JOGG-ambassadeur Ingrid Jansen van 10.15 – 11.45 uur een Hiphop workshop op de locatie in Stiphout (H.A.C. – Helmondse Atletiek Club). Ingrid Jansen is bekend als presentatrice van kinderprogramma’s, radio-dj en danseres.

 Zomer van de Gezonde Jeugd

JOGG presenteert in deze periode de ‘Zomer van de Gezonde Jeugd’. Op deze manier geven zij extra aandacht aan alle kinderen in Nederland. Want, de impact van de coronacrisis is groot op alle, en zeker kwetsbare, kinderen. Daarom roepen zij iedereen op en bieden zij inspiratie om alle kinderen een fantastische, gezonde en actieve zomervakantie te bezorgen. Lekker bewegen, buiten spelen, spelletjes doen, wedstrijdjes organiseren, én gezond eten en drinken.

www.zomervandegezondejeugd.nl

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *