Zondag opent  het team van Speciaal voor Minima Zuidoost-Brabant aan de Evertsestraat in Helmond haar deuren.  Tussen 13.00 en 16.00 uur zijn er allerlei activiteiten gepland op het binnenterrein.

Franka Berkers, Corina Huijgens, Shirley Smits en Willemien Steenbakkers gaan aan het Groet en Ontmoetplein starten met een weggeefwinkel. Het begon in het klein bij Berkers thuis maar werd steeds meer en haar huis bleek te klein geworden. Tevens had ze geen privacy meer. Stichting Woonpartners, de woningcorporatie, stelde ruimte beschikbaar. In dat pand zat voorheen de particuliere voedselbank Hart voor Minima. Franka Berkers – van Hout spreekt uit ervaring, zegt zij zelf voor de camera van DitisHelmond.  Zij had het financieel heel moeilijk en probeert nu mensen te helpen die in dezelfde situatie verkeren. Het zijn niet alleen inwoners van Helmond die er komen. Je mag gerust stellen uit heel de regio.  Op dinsdag, woensdag en donderdag zal de winkel tussen 10.00 en 14.00 uur open zijn.

Behalve Speciaal voor de Minima-winkel zijn er ook het Repaircafé, sociaal café, Speel je mee en fotografieclub, Woonpartners, de wijkraad en LEVgroep gevestigd.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Mario van Dinther

Passie voor radio en nieuws met meer dan 30 jaar ervaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.