Stiphoudt Leefhuis is zaterdag 13 mei officieel geopend. Burgemeester Blanksma verrichte samen met de bewoners de openingshandelingen, onder toeziend oog van ouders, familie en sponsoren.

Voorzitter Dolf Bremmers van de Stichting Stiphoudt Leeft dankte in zijn woord iedereen die aan de realisatie van het gebouw heeft bijgedragenNadat het officiële gedeelte achter de rug was, werden de bewoners en aanwezigen door fanfare De Vooruitgang getrakteerd op een aubade.

Achttien mensen met een verstandelijke beperking wonen sinds enkele maanden in het Stiphoudt Leefhuis. Het is een kleinschalige woonvorm met in het gebouw drie woonlagen, waarin de bewoners een eigen studio hebben. Op iedere etage is bovendien een gemeenschappelijke huiskamer.

Initiatiefnemer Ad van den Brand begon zeven jaar geleden na te denken over de toekomst van zijn zoon die niet zelfstandig kan wonen. Hij droomde over een plek midden in de samenleving van Stiphout, vertelde Van den Brand voor de camera van DitisHelmond. “Het zou mooi zijn als er in meer wijken in Helmond een dergelijke woonvorm gerealiseerd zou kunnen worden”, aldus Van den Brand.

Woningstichting Compaen bouwde aan de Van der Weidenstraat het Leefhuis. Zorgaanbieder Fittin werd gecontracteerd voor de zorg en ondersteuning van de bewoners.  

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Mario van Dinther

Passie voor radio en nieuws met meer dan 30 jaar ervaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *