Zorgatelier De Stip viert hun lustrum

Zorgatelier De Stip biedt steun en een passende dagbesteding aan volwassenen met niet aangeboren hersenletsel (NAH).

Naast de lichamelijke beperkingen zijn het vooral de onzichtbare gevolgen op het gebied van emotie, gedrag en persoonlijkheid die het dagelijks functioneren belemmeren. De informatieverwerking is verstoord, concentratie en energie zijn beperkt. Onmacht, frustraties, isolement en verborgen leed zijn vaak het gevolg. NAH leidt tot een onomkeerbare breuk in de levenslijn en het aangewezen zijn op hulpverlening.

Mensen met NAH hebben vaak baat bij een prikkelarme omgeving en dat is precies wat wij bieden. Het zorgatelier is een kleinschalige, toegankelijke en stimulerende plek, gelegen in een rustige omgeving. Wij houden rekening met de individuele beperkingen, maar spelen zeker ook in op de mogelijkheden en behoeften van onze cliënten. Hier mag je op een ongedwongen manier doen wat voor jou haalbaar is.

Op het zorgatelier kan veel en moet niets!

Ons uitgangspunt is dat je zelf jouw eigen ‘creatieve’ bezigheid bepaalt en wij er alles aan doen om hier op in te spelen. Het is een ontmoetingsplaats waar je rust, ontspanning en afleiding vindt. Hier kunnen mensen die gebaat zijn bij een prikkelarme omgeving ervaringen delen, samen zijn, samen doen en vooral gelijkwaardig zijn. Dit mag op een creatieve wijze maar uiteraard aard ook recreatief, lekker lezen, zitten, rusten.

Het streven is om een vertrouwde plek te zijn waar we met elkaar zorgen voor mooie en ontspannen momenten. Ook willen we op deze manier bijdragen aan het ontlasten van de mantelzorger(s); al is het maar voor even.

Het zorgatelier bestaat 5 jaar. Om die reden hebben de zaterdag 24 augustus van 12.00 tot 17.00 uur open dag. Iedereen is welkom. Je zult die dag feestelijk worden ontvangen en je hebt de mogelijkheid om de prachtige kunstwerken van onze deelnemers te komen bewonderen.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *