Zorgboog in Helmond en missiezusters werken samen

Woonzorgorganisatie de Zorgboog in Helmond en de Missiezusters van het Kostbaar Bloed in Aarle-Rixtel gaan samenwerken, Door deze samenwerking is het mogelijk dat de zusters verantwoord thuis in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen.

In Aarle-Rixtel staat een prachtig klooster in het buitengebied van Aarle-Rixtel. Daar wonen 25 Missiezusters van het Kostbaar Bloed. Overste Zr. Marie Benedicte: “De zusters ervaren dat er steeds meer behoefte is aan professionele zorg. Daarom zijn we in gesprek gegaan met de Zorgboog. Van groot belang voor de zusters is dat zij zo lang mogelijk in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen, ook al wordt de zorg complexer. Juist in een klooster wordt er naar elkaar omgekeken én voor elkaar gezorgd.”
Lid raad van bestuur de Zorgboog Wil van de Laar: “Wij onderschrijven het principe om de eigen regie te behouden en de wens om te wonen in een gemeenschap waar zusters veel voor elkaar kunnen en willen betekenen. De Zorgboog voegt extra kennis en kunde toe. Daardoor is het voor de zusters mogelijk om hun vaste zorgverleners in het klooster te behouden. En blijven hiermee de religieuze normen en waarden gerespecteerd.

Foto (vlnr): Zr.Madeleine Bouman (vertegenwoordiger van Dr. Zr.Magdalena Mikus), Overste Zr.Marie Benedicte Schildkamp en Wil van de Laar.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Paula van Hout - Redactie

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *