Zorgeloos inpakken met deze vakantietips van de politie

Nu de zomervakantie in volle gang is, gaan veel mensen erop uit. De politie van Helmond geeft een aantal praktische tips, zodat je zorgeloos en met een gerust hart op vakantie kunt. Zo houd je het dievengilde buiten de deur. Want het laatste wat je wilt, is thuiskomen in een leeggeroofd huis. Goede reis!

Voordat je van huis weggaat om vakantie te vieren, is het zaak om je woning er bewoonbaar uit te laten zien. Het dievengilde is niet zo geïnteresseerd in een bewoond huis, omdat de pakkans veel groter is. Vraag je buren om je post op te halen en stel timers in om de verlichting aan te laten springen.

Een andere tip is om goed na te denken over wat je post op social media. Die ene leuke vakantiefoto aan het strand kun je beter pas plaatsen als je weer thuis bent. Ben je ook bewust van het inchecken op specifieke plaatsen. Boeven die zien dat je in realtime een bar in een tropisch oord bezoekt, zullen dat opvatten als de perfecte gelegenheid om bij je in te breken. Jij bent er toch niet!

Noodnummers
Zorg voor een goede beveiliging van je huis. Sluit je deuren en ramen goed af en zet het alarmsysteem aan als je dat hebt. Maak het inbrekers niet gemakkelijk om je woning te betreden.

Een andere tip is om je goed voor te bereiden op je reis en ook op noodsituaties in te spelen. Zet de lokale noodnummers alvast in je telefoon. Zo hoef je die niet op te zoeken, mocht het nodig zijn.

Lege accu
Ook belangrijk is om met een opgeladen telefoon op pad te gaan. Neem een powerbank mee, zodat je nooit met een lege telefoon komt te zitten. Je moet er toch niet aan denken om met een lege accu in een voor jou onbekend land te stranden en hulp nodig hebben.

Mocht je niet op vakantie gaan, maar wel ongenode of verdachte gasten bij het huis van je buren zien, aarzel dan niet en bel de politie. Meld het direct via 0900 8844.

[Bron: Politie Helmond]

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Frank van de Ven

Redacteur en verslaggever van Dit Is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *