Zorginstellingen verzoeken mondkapjes te dragen

Het Elkerliek ziekenhuis, de Zorgboog, Savant en de huisartsen in de regio Helmond en de Peel verzoeken patiënten en bezoekers dringend een mondkapje te dragen, tijdens bezoeken aan hun locaties. 

Op deze manier willen de zorgverleners ervoor zorgen dat de verspreiding van Covid-19 vermindert wordt. Daardoor zullen er minder Coronapatiënten in het ziekenhuis verschijnen, waardoor er weer meer tijd en ruimte voor de reguliere zorg is. Bezoekers worden dringend verzocht het mondkapje te dragen tijdens het hele bezoek, tot ze de locatie weer verlaten.

Patiënten moeten van tevoren aangeven wat voor soort klachten ze hebben. Aan de deur wordt dat nogmaals genoteerd en krijgen ze ook een mondkapje uitgereikt, voor zowel hun eigen veiligheid als de veiligheid van anderen.

Dit dringende mondkapjesverzoek is onderdeel van een breed pakket aan maatregelen die al eerder zijn genomen. Dit draagt bij aan de oproep van veiligheidsregio’s om mondkapjes te dragen in openbare ruimtes. Het Elkerliek had al eerder maatregelen genomen voor de strijd tegen Covid-19. Elk (opgenomen) patiënt mag maar door 1 iemand bezocht worden. Als het mogelijk is, dan moeten patiënten alleen naar hun afspraak komen. Na elke afspraak moet de patiënt zo snel mogelijk het ziekenhuis verlaten.

Deze maatregelen zijn hard nodig om ervoor te zorgen dat alle zorg beschikbaar blijft voor alle mensen die zorg nodig hebben. Bij naleving van de maatregelen wordt het beschikbaar houden van de reguliere zorg naast de Covid-zorg steeds makkelijker.

Vanwege het gezondheidsbelang wordt iedereen door de zorgorganisaties opgeroepen om de zorg niet te mijden wanneer het nodig is.

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie DitisHelmond Jurre Sampers

Stagiaire DitisHelmond Mijn grootste droom is schrijver worden. Mijn grootste doel is een boek te kunnen uitgeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *