Zwarte katten

Ze snappen er niks van, Jasmijn, Pom, Roek, Heron, Sainey, Zonne, Enzo en Sofia. Wat nou zwarte katten brengen ongeluk? We leven toch niet meer in de Middeleeuwen, toen bijgelovige mensen zwarte katten beschouwden als handlangers van de duivel?

In Engeland zijn ze het er ook niet mee eens. Volgens de folklore is een zwarte kat juist een perfect huwelijkscadeau. De bruid is dan verzekerd van geluk en eeuwige liefde.

Toch merken we dat onze zwarte katten minder makkelijk een nieuw thuis vinden. Ze zijn zeker niet minder mooi: black is beautiful, vinden onze katten zelf. En lief zijn ze ook! Misschien moeten we in Nederland ook een Black Cat Appreciation Day introduceren op 17 augustus.

Onze zwarte katten beloven met hun poot op hun hart dat ze geen ongeluk brengen. Goed, misschien wel voor muizen, maar zeker niet voor mensen. Neem de proef op de som en kom kennismaken!

Informatie Dierenambulance

Mail naar: info@dierenambulancehelmond.nl of bel: 0492-513971.

Bent u op zoek naar een ander dier, kijk dan op: https://dierenambulancehelmond.nl/asiel/katten/

U bent meer dan welkom! Maar om op een voor mens en dier verantwoorde wijze met bezoek om te kunnen gaan, wordt u gevraagd om eerst een afspraak te maken.

U kunt bellen tijdens onze openingstijden via:   0492-513971

Attentie:

Dierenambulance Helmond is dringend op zoek naar opvanggezinnen voor binnenkomende kittens en zwangere poezen. Het opvangen van moederloze kittens is leuk maar ook intensief. Om de drie uur moeten de kleintjes een fles en gemasseerd worden om te plassen en te poepen. Maar dat geeft veel voldoening. Heeft u minder tijd, maar u wilt wel opvanggezin zijn? U kunt zich ook opgeven voor de opvang van zwangere of pas bevallen poezen met kittens. Deze hebben weinig zorg nodig, een schone kattenbak, voer en schoon water. De poes verzorgt zelf haar baby’s. Alleen opletten of alles goed gaat. Eventueel een kooi, voer, kattenbak en alles wat er verder nodig is, wordt verzorgd door de Dierenambulance. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Dierenambulance, tel.nr.: 0492-513971.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Dierenambulance Helmond

Zolang er gevonden of afstand dieren zijn die onze zorg en hulp nodig hebben willen wij er voor hen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.