De vaste zwemmers van De Wissen hebben donderdag al dan niet met nostalgische gevoelens afscheid genomen van hun zwembad. Na 58 jaar sluit het iconische gebouw in Helmond definitief de deuren. Op de laatste dag trokken de ochtendzwemmers nog baantjes in het wedstrijdbad, was er een zwemsessie in het doelgroepenbad en was er ‘vrijzwemmen’ in het golfslagbad. Daarna was het echt over en uit.

“Ik denk dat er echt een stukje geschiedenis verloren gaat”, vertelt Bart de Vries van exploitant Laco van zwembad De Wissen. “Ik denk dat heel Helmond in dit zwembad gezwommen heeft. Er zijn hele generaties die hier hun zwemdiploma hebben gehaald.”

Het wedstrijdbad op de laatste dag van zwembad De Wissen

Taart aansnijden

De vaste ochtendzwemmers verzamelen zich op de laatste dag rond half tien in het horecagedeelte van de Wissen om een taart aan te snijden. Veel van hen hebben meer dan twintig jaar op weekdagen gezwommen in De Wissen. Voor de lol of om de conditie op peil te houden. “Ja, we hebben taart meegenomen, ook voor het personeel”, lacht Nol Meulendijks. “Ook al omdat ze het zwembad open hebben gehouden. We waren bang dat we op het laatst niet meer elke dag konden zwemmen omdat er al personeelsleden waren vertrokken.”

Van de twintig personeelsleden gaat overigens de helft mee naar het nieuwe zwembad op sportcampus de Braak. De rest gaat naar andere zwembaden van exploitant Laco in bijvoorbeeld Geldrop of heeft ander werk gevonden.

Nieuw zwembad De Braak

Het nieuwe zwembad van Helmond op sportcampus de Braak wordt half december officieel geopend. Veel oude klanten van De Wissen gaan daar nu heen. Nol Meulendijks: “Ja, ik ga zeker naar het nieuwe zwembad, ik heb mijn jaarabonnement al gekocht. We gaan daar met onze hele groep verder.”

Zwembad De Wissen krijgt de komende maanden nog tijdelijk een andere bestemming, maar volgend jaar volgt dan onherroepelijk de sloophamer.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Toon van de Wijk - Redactie

Toon van de Wijk "de Toon van de Wijk"

Dit artikel heeft 1 reactie

  1. Marian Bombeeck Reply

    Wat bedoel je andere bestemming? Wat komt er dan in?.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *