1000ste bevalling 2021 in Elkerliek ziekenhuis

In het Centrum Geboorte & Gezin van het Elkerliek ziekenhuis in Helmond heeft deze week de 1000ste bevalling plaatsgevonden. Woensdag 18 augustus om 12.33 uur is in een van de gezinssuites Julie ter wereld gekomen. De 1000ste bevalling is jaarlijks een mijlpaal voor het Elkerliek Ziekenhuis. Julie kreeg een knuffel en haar gelukkige ouders een mooie bos bloemen.

Sinds maart 2021 worden in Nederland elke maand ongeveer 1100 baby’s meer geboren dan in dezelfde periode vorig jaar. Het afgelopen kwartaal zelfs de meeste baby’s sinds 2010 (bron: CBS). Ook het Centrum Geboorte & Gezin herkent zich in de (corona)geboortegolf die Nederland nu meemaakt. Er zijn in het Elkerliek Ziekenhuis de afgelopen maanden gemiddeld 20 baby’s meer geboren dan in dezelfde maanden vorig jaar. In juli van dit jaar bijvoorbeeld waren er 154 bevallingen (vorig jaar juli 132) waaronder drie tweelingen. Het totaal aantal bevallingen zal eind dit jaar waarschijnlijk het recordaantal van 1500 benaderen.

Het Centrum Geboorte & Gezin is hét geboortecentrum voor de Peelregio, waarin alle betrokkenen bij geboortezorg samenwerken. Kiest een vrouw voor een bevalling in het ziekenhuis, dan kan zij onder begeleiding van de eigen verloskundige bevallen in een van de zeven huiselijk ingerichte verloskamers. Als er sprake is van een bevalling op medische indicatie, dan vindt de bevalling plaats in een van de achttien gezinssuites.

Speerpunt van het centrum is dat de baby altijd bij de ouders blijft omdat dit de hechting tussen moeder en kind ten goede komt. Ook als het kindje in een couveuse moet liggen; zelfs dat kan in dezelfde gezinssuite. Alle medische apparatuur is er aanwezig. Er is ook slaapgelegenheid voor de partner, om zo al in het ziekenhuis te kunnen wennen aan de nieuwe situatie als gezin thuis.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Elkerliek Ziekenhuis

Het Elkerliek ziekenhuis is een modern, algemeen ziekenhuis. Wij zorgen voor je, op drie locaties in de regio. In Helmond staat de hoofdvestiging: het centrum voor langdurige en intensieve zorg, complexe operaties en poliklinische hulp. Ook vind je hier de Spoedeisende Hulp en Eerste Hart Hulp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *