Op zondag 16 april 2023 vindt de derde editie van de Lavans Halve van Helmond plaats. Een jaarlijks terugkerend hardloop- en wandelevenement door Helmond en omgeving, met de halve marathon als centraal onderdeel. In de video hierboven blikken we terug op dit evenement in 2022.

Verschillende onderdelen

Bij de Lavans Halve van Helmond staat de halve marathon centraal. Daarnaast worden er verschillende andere wedstrijden georganiseerd: de 5 km, 10 km, Kidsrun, 5K Challenge voor scholieren, bedrijvenloop en een wandelloop, dus voor ieder wat wils. Per onderdeel zijn er mooie prijzen te winnen voor de snelste lopers. De Kidsrun zal plaatsvinden op het terrein van HAC in Stiphout, waar ook het parcours van de halve marathon zal passeren.

Het parcours

De start en finish van het evenement vinden plaats vanuit de Veste in Brandevoort. Het hardloopparcours loopt door Brandevoort en Stiphout en is door de Atletiekunie gecertificeerd als officieel wedstrijdparcours. Voor wandelaars worden verschillende mooie routes uitgezet in de omgeving van Brandevoort.

Healthy food festival en kidsfestival

Op het plein tussen het Brandpunt en de Markthal in Brandevoort de Veste kun je tijdens het hardloopevenement genieten van een heerlijk drankje en hapje van één van de foodtrucks. Ook ben je als loper voor- of na jouw prestatie van harte welkom om de gezellige sfeer te proeven tijdens het festival. Neem plaats op het terras – met livemuziek – na het aanmoedigen, of rust lekker uit na het wandel- of hardlooponderdeel!

Het kidsfestival wordt georganiseerd op het terrein van HAC (Stiphout, Helmond) en is bedoeld voor kinderen die zich willen uitleven op één van de springkussens, of willen meedoen met de spellen die worden uitgezet. Uiteraard kun je jezelf ook uitdagen en meedoen met enkele atletiekonderdelen! Dit kan een mooie kennismaking zijn met atletiek. Ook op dit terrein is er muziek aanwezig, dat voor voldoende gezelligheid zorgt gedurende de dag.

Kijk voor meer informatie op de website van Lavans Halve van Helmond.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *