Vakantiemuseum trekt door de Rijpelberg

Een mobiel vakantiemuseum trekt op zaterdag 26 september door de Rijpelberg. De tentoonstelling Souvenir Hier deelt souvenirs en de verhalen erachter van de bewoners van de Rijpel. Het resultaat van vakantie vieren in eigen land.

In de zomervakantie heeft Kunstkwartier samen met Annick Ypma delen van de wijk omgedoopt tot Rijpelberg Vakantieland. Zij doken op in de wijk met als doel het geven van vakantiebelevingen. Zo waren er Kamelenritjes, diverse workshops, Italiaanse serenades, en kanotochten zonder water. Bij iedere gebeurtenis waren er souvenirs beschikbaar. Die kon je alleen krijgen als je zelf een souvenir en het verhaal erachter inleverde.

Kunstkwartier ontving onder andere; domino stenen uit Aruba, een jonge palmboom, Pools geboortesuiker en een zoon “gemaakt” tijdens een weekendje Pinkpop (die ze niet gehouden hebben).
Ook zijn de toeristische aspecten in de Rijpel onderzocht. Tuinen die het vakantiegevoel opwekken en de lokale bevolking werden geportretteerd.
Ypma ging aan de slag met de verhalen, portretten en souvenirs en de resultaten worden nu getoond in het vakantiemuseum. “Graag hadden we het groots en met de hele wijk tegelijkertijd samen gedeeld. Dit is helaas niet mogelijk vanwege de maatregelen. We hebben het museum mobiel gemaakt en trekken op 26 september, tevens burendag, door de wijk.”

Het vakantiemuseum is te vinden:
10.00 – 11.00 uur op het speelveld bij Scheerderhof/ Kaderhof
14.00 – 15.00 uur in Sallandhof
Tussen 11 en 14 uur verschijnen ze op verschillende plekken in de wijk.

Bewoners die willen dat de tentoonstelling die dag langskomt in de Rijpelberg  kunnen een mail sturen naar
rijpelbergvakantieland@gmail.com

Dit project is mede mogelijk gemaakt door Prins Bernhard Buurtcultuurfonds, Kunstkwartier, Woonpartners in samenwerking met Buurtbelangen Rijpelberg en de LEVgroep

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Ditisonzewijk.nl Paula van Hout

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *