25% sociale huurwoningen Wijk v/d toekomst

Woensdag 19 april zette Wethouder Arno Bonte, samen met woningcorporaties Compaen, Woonbedrijf en woCom, zijn handtekening onder een samenwerkingsovereenkomst voor de bouw van 25% sociale huurwoningen in De wijk van de toekomst (Brainport Smart District). In deze deelwijk van Brandevoort verrijzen de komende jaren nog honderden woningen.

Wethouder Bonte: “We willen van Brainport Smart District de duurzaamste en innovatiefste wijk van Nederland maken. Maar we willen ook een inclusieve wijk bouwen, waarin voor iedereen plek is. Daarom ben ik blij met de intensieve samenwerking met drie woningcorporaties.”

Sociale opgave geborgd

Met die 25% van het totaal aantal te realiseren woningen, borgen de woningcorporaties de sociale opgave van De wijk van de toekomst. De partijen werken intensief samen aan een gezamenlijke gebiedsontwikkeling en sociale aspecten voor de wijk. De corporaties zijn bij alle processtappen betrokken om de bouw te versnellen. Samen ontwikkelen ze concepten voor onder andere de diversiteit van doelgroepen en bewoners. Maar ook voor gemeenschappelijke voorzieningen en het tegengaan van hittestress.

Een wijk voor iedereen

“Wij zijn blij met deze mijlpaal, waarin we als corporaties vaststellen en aangeven dat wij als partners vol voor de ontwikkeling van De wijk van de toekomst gaan,” vertelt Joost Lobée, directeur-bestuurder van Compaen. De directeur-bestuurder van woCom, Mirjam Kräwinkel, beaamt dat: “Onze drie corporaties bouwen straks gezamenlijk aan betaalbare woningen, zowel sociale huur- als middenhuur. Daardoor wordt het een slimme wijk, maar ook écht een wijk voor iedereen. Dat gaat verder dan alleen het bouwen van huizen. Tegelijk bouwen we aan de ‘sociale ruggengraat’ van de nieuwe wijk.”

“Het is belangrijk dat we naast ruimte voor innovatie ook sterk inzetten op het bouwen van een gemeenschap, waar buurtbewoners naar elkaar omkijken,” vult Roy Beijnsberger, algemeen directeur-bestuurder van Woonbedrijf, aan. “Als woningcorporaties zetten we ons daarvoor in. En zoeken we actief de samenwerking met bewoners, gemeente en alle andere betrokkenen.”

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *