3 tienermeisjes opgepakt voor mishandeling Maud

De politie in Helmond heeft drie minderjarige meisjes (14 tot 15) aangehouden voor de mishandeling van de 14-jarige Maud. Maud werd deze week door de leden van Motorclub The Bikers Alliance uit Bakel op en neer van huis naar school gebracht.

De drie meisjes lokten Maud op school naar de toiletten, waar ze door minstens drie medeleerlingen van het Dr. Knippenbergcollege in Helmond in elkaar werd geslagen. De politie sluit niet uit dat er nog meer personen bij de mishandeling betrokken zijn.

Grote impact

Maud hield licht lichamelijk letsel over aan het voorval, maar het had wel grote impact op haar. De tiener durfde na de mishandeling in eerste instantie niet meer naar school te gaan. Door de steun die ze kreeg van de leden van The Bikers Alliance uit Bakel lukte dat wel. De motorclub bracht Maud deze week drie dagen lang van huis naar school en weer terug.

Tweede Kamer

Het incident maakte veel los, omdat medeleerlingen de mishandeling filmden en de video op social media zetten. Dat gebeurde onlangs ook bij heftig geweld van meerdere jongeren die een jongen op station Bijlmer Arena in elkaar trapten en op het spoor duwden. De Tweede Kamer liet vandaag weten de verspreiders van dit soort video’s aan te willen pakken en het online plaatsen strafbaar te maken.

Confronterende campagne

In Duitsland is het al lange tijd verboden om gewonde of omgekomen slachtoffers te filmen. De boete bij onze oosterburen kan daarvoor oplopen tot duizend euro. Om het filmen van ongelukken of mishandelingen te voorkomen, voerde men jaren geleden een zeer confronterende campagne met een video waarin jongeren een ongeval filmen. Als ze ondanks waarschuwingen van hulpverleners doorgaan met selfies maken om naar een moeder van één van de jongeren te sturen en die niet reageert, belt de jongen zijn moeder en blijkt dat het omgekomen slachtoffer bij het ongeval zijn moeder is.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond John Janssen - Redactie

Eindredacteur Dit is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *