Yannick Vrielink won afgelopen weekend de 59e editie van de ELE Rally. Deze racewedstrijd werd ook in Helmond gehouden. De weersomstandigheden dwongen de organisatie om in aanloop naar de start op vrijdag een aantal klassementsproeven in te korten. De onverharde passages zouden niet berijdbaar zijn.

Vanaf de zevende klassementsproef (Wintelre) was het Yannick Vrielink die met navigator Harm van Koppen het heft in handen nam, nadat leider Michiel Becx met zijn Ford van de weg raakte. Kevin van Deijne voerde de druk nog wel op, maar kon met zijn Hyundai i20 de ontketende Vrielink in zijn Ford Fiesta het niet echt moeilijk meer maken.

Lambert Parren en Marieke Slob werden derde met hun Mitsubishi Lancer Evo X. Op de vierde plek stonden Jelte de Boef enJorie Christiaans (Subaru). Plek vijf werd ingenomen door de Zweed Stig Andervang en zijn Nederlandse navigator Johan Findhammer in hun Hyundai.

Stuivertje wisselen
In de Opel ELEctric Rally ging de winst naar de Oostenrijkse equipe Luca Pröglhöf/Christina Ettel. Ook de Nederlandse equipes met hun Opel Corsa Electric auto’s lieten zich niet onbetuigd. Debutant Dries van den Elzen en navigator Fleur van der Mee eindigden op de vijfde plaats.

Vrijdag was het bij de Historics het stuivertje wisselen qua snelste tijden tussen Piet-Hein van der Heijden (Audi quattro) en nationaal kampioen Antoine Biesheuvel (BMW M3), maar zaterdag nam Biesheuvel het heft stevig in handen met 9 snelste tijden in de resterende elf proeven. Aan de finish had het duo Antoine Biesheuvel/Saskia Bleijenberg een voorsprong van ruim een minuut op Marcel Ludwig en Manon Los (Audi quattro), die zaterdag hun merkgenoten Piet-Hein van der Heijden en Wes van Dijk wisten te passeren.

Foto: Joris van Esch

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Frank van de Ven

Redacteur en verslaggever van Dit Is Helmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *