Actiedag Rent a boa in Helmond-Noord

Op vrijdag 29 april is er een actiedag Rent a boa in Helmond-Noord. Rent a boa is een project waarbij inwoners direct invloed krijgen op de inzet van de buitengewoon opsporingsambtenaren (boa).

Inwoners bepalen zelf waar zij op deze dag graag extra aandacht voor willen in hun wijk. Denk hierbij aan parkeren, afval, jeugdoverlast of andere zaken die in de wijk spelen.

Vanaf 22 april aandachtspunten online doorgeven

Inwoners van Helmond-Noord kunnen van 22 tot en met 28 april via een online formulier aangeven waar zij die dag graag zien dat in hun wijk extra op wordt gecontroleerd of aandacht aan wordt besteed. Meldingen voor de politie vallen niet onder het takenpakket van een boa en worden niet opgepakt tijdens de actiedag.

 Stand bij Winkelcentrum De Bus

Tijdens de actiedag zijn de boa’s vooral op pad in de wijk om de aangemelde meldingen af te handelen. Naast de boa’s zijn ook professionals van andere organisaties in de wijk aanwezig. Zij staan op 29 april bij een stand bij Winkelcentrum De bus, Nieuweveld 31. Iedereen is welkom om langs te komen voor een gesprek en een kop koffie met de boa’s en andere professionals.

 Wat is een boa en welke bevoegdheden heeft een boa?

Een buitengewoon opsporingsambtenaar (boa) is een ambtenaar met opsporingsbevoegdheid. Dat houdt onder andere in dat hij/zij mag onderzoeken of er bepaalde strafbare feiten zijn gepleegd. Boa’s openbare ruimte hebben een breed pakket aan bevoegdheden om overlast en kleine ergernissen binnen de openbare ruimte aan te pakken.

Denk hierbij aan:

  • Afvaldumpingen
  • Parkeeroverlast
  • Jeugdoverlast
  • Hondenpoep en loslopende honden

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Gemeente Helmond afd. Persdesk

Bron: Gemeente Helmond afd. Communicatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.