Afscheid van Gerrit Bouwmeester

Dinsdag 8 november nam Gerrit Bouwmeester afscheid van de stuurgroep detailhandel. Ruim twee decennia was hij actief als bestuurder.

Gerrit: ‘zo’n twintig jaar geleden, Wijkmanagement Helmond heette toen nog Fonds Ondernemend Helmond (FOH), was ik al bestuurlijk actief. Altijd in de avonduren, want overdag hadden we natuurlijk onze winkel. Vanaf de opening van Winkelcentrum Brouwhorst, dit jaar precies vijfendertig jaar geleden, hadden mijn vrouw Klazien en ik onze winkel in Brouwhorst. Gestart als Jamin winkel en na verloop van tijd zijn we ‘Gerrit en Klazien’ geworden. We verkopen snoep, tabak en cadeau artikelen. Door het vertrek van AKO uit het winkelcentrum afgelopen zomer, hebben we ons assortiment nog uitgebreid met kantoorartikelen omdat daar veel vraag naar was.
Waar ik trots op ben? Ach zoveel dingen: maar dat we in 2017 uitgeroepen werden tot “schoonste winkelgebied van Nederland’ was toch wel heel bijzonder. Dit kan alleen als je als winkeliers heel goed samenwerkt.
Vroeger hadden we ook altijd optredens met bekende artiesten zoals Gerard Joling en Marco Borsato. Ik heb daar nog flink wat foto’s van. Dat was altijd één groot feest. Trouwens, afgelopen september stond Senna Willems hier ook nog op het podium tijdens onze braderie!‘

Gerrits’ vrouw Klazien werkt ook volop mee in de winkel. Dit jaar wordt ze zeventig. Ook Gerrit tikt tegen de pensioengerechtigde leeftijd aan. ‘Eind december stop ik als voorzitter van de vereniging Centrum Promotie Brouwhorst. Onze winkel staat ter overname en het plan is om in de loop van 2023 definitief de winkeldeur dicht te trekken.’

Het feestjaar 2022 zal in winkelcentrum Bouwhorst afgesloten worden met een vrolijke kerstmarkt in december met eten, stalletjes en natuurlijk muziek. Jongeren en ouderen gaan samen kerststukjes maken en deze worden dan weer aangeboden aan de bewoners van de zorgcentra in de wijk.
‘We maken er samen een prachtige maand van!’

De stuurgroep detailhandel is een initiatief van Wijkmanagement Helmond en wordt voorgezeten door wijkmanager Ingrid Heusschen. De stuurgroep bestaat uit afgevaardigden van winkeliers,-en ondernemersverenigingen uit de Helmondse wijken. Samen wordt gekeken wat de detailhandel kan doen om de economische en sociaal maatschappelijke positie in de Helmondse wijken te verbeteren. Daarvoor gaan ze lokale samenwerkingen aan. Wijkmanagement Helmond is hun sparringpartner en zorgt mede voor financiering van de ideeën wanneer deze voldoen aan de gestelde kaders.

Wijkmanagement Helmond en alle stuurgroep leden bedanken Gerrit voor zijn kritische blik en actieve bijdrage aan de ontwikkeling van de detailhandel in Helmond!

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.