Alzheimer Café Helmond over toepassen domotica

Elke derde donderdag van de maand vindt het Alzheimer Café Helmond bij het ROC Ter AA plaats met iedere maand een ander thema. Donderdag 16 juni gaat het over het toepassen van domotica bij dementie. Deze slimme technologie in de woning (domotica) kan ook voor mensen met dementie uitkomst bieden. De avond is gratis toegankelijk voor mensen met dementie, hun naasten en geïnteresseerden.

Domotica
Steeds vaker zetten zorgorganisaties domotica in ter ondersteuning van de zorg en de verbetering van de kwaliteit van leven in de wijk of binnen een verpleeg- of verzorgingshuis (zorgcentrum) of in een complex kleinschalig wonen voor mensen met dementie. Dankzij leefstijlmonitoring kunnen mensen met dementie soms langer zelfstandig thuis blijven wonen. De leefstijlmonitoring houdt een oogje in het zeil en vertelt mantelzorgers op afstand of alles nog goed gaat. Er wordt gebruik gemaakt van een sensorennetwerk op verschillende plekken in de woning om de bewegingsactiviteiten van de bewoner te volgen. Leefstijlmonitoring wordt voornamelijk toegepast bij zelfstandig wonende mensen met dementie. De sensoren registreren 24 uur per dag, zeven dagen per week. voor een prettige ervaring.

Hulpmiddelen en dementie
Goede hulpmiddelen verhogen de kwaliteit van leven van iemand met dementie. Ook ontlasten ze zorgverleners en mantelzorgers. Ontdek welke hulpmiddelen bij dementie kunnen helpen en waar je rekening mee moet houden bij de aanschaf en het gebruik.

Informatie
Alzheimer Café Helmond vindt plaats bij het ROC Ter AA, Marialaan 2. De inloop is vanaf 19 uur, het programma start om 19.30 uur en de avond eindigt om 21.00 uur.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Dave Kornuijt

Dave Kornuijt redacteur bij DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.